A Torna Diákolimpia Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei verseny győztese lett a SZIKSZI diákja
Sport
2023. febr. 23.

A Torna Diákolimpia Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei verseny győztese lett a SZIKSZI diákja

Molnár Noémi, a SZIKSZI diákja nyerte meg a Miskolcon megrendezett Torna Diákolimpia vármegyei versenyét. A fiatal ózdi hölgy folyamatosan készül a megmérettetésekre, célja az országos döntőbe jutás.

A Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei verseny egyéni kategóriájában megszabott gyakorlatok voltak kötelező elemsorrendekkel. Így például a talajtornában a kézenállás, cigánykerék, kiszúrás vagy a különböző ugrások az előírt mozdulatok. A korcsoportban a 2003 és 2007 között születettek indulhatnak. Ebben a kategóriában 31 versenyzőből az ózdi lány bizonyult a legjobbnak. Teljesítménye mögött hosszú évek kemény munkája áll. Noémi már pici kora óta a sportág szerelmese, hiszen a városban méltán híres Újváros Téri Általános Iskola tornacsapatának, a Delfin lányoknak oszlopos tagja volt.

„Nekem is volt nehézség azzal, hogy hogyan is folytassam tovább a mozgást, az életem merre szeretném elvinni. És igazából itt jöttem rá, hogy nekem nagyon fontos a torna az életemben, és mozgás nélkül nem tudok élni. Így jött az, hogy a SZIKSZI-ben is folytattam” - nyilatkozta Molnár Noémi, a Széchenyi István Katolikus Technikum és Gimnázium 10/E osztályos tanulója.

A miskolci rendezésű verseny magas színvonalú, minőségi eszközökkel felszerelt megmérettetés volt. A korábbi esztendőkben bevált szokásként a megyei bajnokság decemberben lezajlott, ám idén sokáig bizonytalanság övezte a kiírás részleteit. A február 15-i dátum előtt 2 héttel e-mail-ben érkezett az információ a pontos adatokkal. A sportágon belül a középiskolás korosztály az, amely a legtöbb fiatalt vonultatja fel. Pedig, mint minden mozgásformánál, így itt is nagyon fontos, hogy már egészen kis korban elkezdődjön az utánpótlás kinevelése.

„Úgy gondolom, hogy minden gyereknek az életében az egészséges fejlődéséhez szükség lenne nemcsak a mozgásra, hanem egy olyan építő jellegű közösségre, ami az életüket meghatározza. Ami szép emlékeket hagy majd az életükben, és amiről remélhetőleg majd ők is fognak mesélni a gyerekeiknek” - mondta Murányi Judit, a Széchenyi István Katolikus Technikum és Gimnázium pedagógusa.

A cél az országos döntőbe jutás. Ehhez mind fizikailag, mind pedig mentálisan alapos felkészülésre lesz szükség. Edző és tanítványa közösen tűzték ki maguk elé a jövőbeli álmokat. Együtt fogják végigdolgozni az elkövetkezendő időszakot, amely minden bizonnyal tartogat majd nehézségeket is, de erővel, kitartással és céltudatossággal minden akadály leküzdhető.