Hagyományos program, új helyszín – Nyílt napot tartott az Erica C. Dance School & Company ózdi csoportja
Sport
2023. febr. 25.

Hagyományos program, új helyszín – Nyílt napot tartott az Erica C. Dance School & Company ózdi csoportja

Megtartotta nyílt napját az Erica C. Dance School & Company ózdi csoportja a Sziksziben. A félévet lezáró esemény hagyományos rendezvénye a csoportnak, amelynek nagy sikere volt.

A tánciskolában számos stílust kipróbálhatnak a ritmus kedvelői, úgy mint hip-hop, funky, jumping vagy a street-jazz. A művészeti csoportban kezdő, haladó és company kategóriában tanulnak a gyerekek és felnőttek. A képzés olyannyira sikeres, hogy ma már nemzetközi hírnévre is szert tettek az ózdi fiatalok. Nyílt napjuk többek között az utánpótlás nevelés miatt is fontos. A rendezvényen tömött sorokban ültek a családtagok, barátok és ismerősök. Bár az új helyszín okozott némi fejtörést, mégis megtalálták a legoptimálisabb megoldást a bemutatóhoz.

„A gyerekeimnek nagyon más, mert egy teljesen sötét nézőtérnek táncolni úgy, hogy én vagyok megvilágítva az egy picit olyan, mint a táncterem. Csak mi vagyunk. Viszont itt neon fényeknél nagyon-nagyon közel ül a közönség. Nagyon hosszan foglalnak helyet egy sorban, borzasztóan közel vannak a gyerekek. Minden egyes apró gesztus, összenézés, mosolygás esetleg kuncogás vagy taps megzavarja őket. Én próbáltam erre őket tudatosan felkészíteni” - mondta Zsámbokiné Vadas Szilvia, művészeti vezető.

A gyerekek nagyon izgultak a fellépés előtt, de már nagyon várták, hogy bemutatkozzanak a közönségnek. Voltak, akik számára már megszokott volt a szereplés, ők rutinosabban mozogtak a terepen.

„Most annyira nem izgulok, csak egy kicsit, azért mert már egyszer történt velem ilyen, hogy felléptem. Szóval most annyira nem izgulok, csak egy kicsit, hogy vajon milyen lesz” - nyilatkozta Bárdos Panka.

A folyamatos megújulásnak köszönhetően évről évre újabb és újabb koreográfiákkal örvendeztetik meg a közönséget. A kicsik hamar átveszik a nagyobbaktól a műfajjal járó vidám, felszabadult hozzáállást. Ehhez természetesen az idősebbek segítsége is nagyon fontos. Ők viszont más munkatempóban, de szintén töretlen lendülettel dolgoznak a tanév során.

„Minden félévben egy új koreográfiával készülünk, ami sok-sok munka eredménye, amit majd lehet látni és reméljük, hogy a legjobbat ki tudjuk hozni majd ebből. Természetesen minden korcsoportnak máshogy zajlik a felkészülése” - fogalmazott Csörgő Réka.

A rendezvényt a hagyományokhoz hűen Zsámbokiné Vadas Szilvia, Szivacs köszöntője nyitotta meg, amit Kovács Kiara éneke, majd az úgynevezett Megamix követett. Ebben a piciktől a legnagyobbakig egy összehangolt koreográfiában mutatták be tudásukat. Az esemény nagy sikernek örvendett.