Elvitte a két pontot a Csépe Salgótarján SKC
Sport
2023. febr. 28.

Elvitte a két pontot a Csépe Salgótarján SKC

Vereséget szenvedett az ÓAM-Ózdi KC az NB I/B tizenkilencedik fordulójában. A Csépe Salgótarján SKC gárdáját látták vendégül a Marosi István Városi Sportcsarnokban.

A hazaiak kezdték a találkozót. Az első góllal már a negyvenkilencedik másodpercben megzörgették a Csépe Salgótarján SKC hálóját. Az ellenfél szinte azonnal egyenlített, de a mieink felülkerekedtek és vezetni kezdték a találkozót egészen a nyolcadik percig, amikor az ellenfél megfordította az állást. A Salgótarján egyre jobban növelte előnyét. A huszonkettedik percben már nyolc találattal vezettek, amit még tovább tudtak növelni. Pihenőre 10:21-es állással mentek. A második játékrészben ismét a mieink találtak először a hálóba, de az ellenfél erősebbnek bizonyult. A hazaiak próbáltak szépíteni, a Salgótarján összjátékának köszönhetően az Ózd azonban nem talált fogást rajtuk. A jelentős különbséget egészen a találkozó végéig tartani tudták, így a két pontot elvitték a Marosiból. Végeredmény: ÓAM-Ózdi KC – Csépe Salgótarján SKC: 26:34.

„Egy kicsit úgy érzem, hogy itt külső körülmények is sajnos ebbe az utcába vezettek minket. Ez van, de ha most itt ezen összetörünk, akkor kiesünk. Nem szabad összetörni, ez kézilabda, menni kell tovább. Várjuk vissza a hiányzókat, akik meg itt vannak, azoknak kevesebb hibával kell tudni játszani” - mondta Kocsis Csaba, az ÓAM-Ózdi KC vezetőedzője.

A vezetőedző elmondta, hogy a tíz mezőnyjátékosból akadt olyan, aki most először lépett pályára a Marosi István Városi Sportcsarnokban, valamint korábban még az edzéseken sem vett részt. Cserére sem volt lehetőségük, ugyanis sok volt a sérült és a beteg. A Salgótarján két teljes sorral érkezett, amelynek köszönhetően létszámfölénybe kerültek, ezt pedig jól ki is tudták használni. A vendégcsapat a kiesés ellen küzd, így fejben már a következő megmérettetésre készülnek.

„Mondtam most a srácoknak az öltözőben, hogy ez a két pont akkor ér igazán valamit, hogy ha jövő héten Ajkán hozzáteszünk még két pontot. Nagyon fontos mérkőzés áll előttünk. Ajkával is ki-ki meccs lesz a kiesési versenyért, úgyhogy reméljük, hogy hasonlóan jól zárjuk, mint ezt a mérkőzést” - nyilatkozta Rácz Viktor, a Csépe Salgótarján SKC vezetőedzője.

A mieink a tabella tizenegyedik helyéről várják a folytatást. Legközelebb március 4-én, a DEVM Közhasznú Alapítvány Sportcsarnokban lépnek majd pályára, ahol a BFKA-Veszprém csapata látja vendégül őket. Hazai körülmények között március 18-án láthatja majd őket a közönség, amikor a Százhalombattai KE gárdája érkezik majd Ózdra.