Rászoruló nőknek gyűjtenek nélkülözhetetlen higiéniás termékeket
Hírek
2023. márc. 8.

Rászoruló nőknek gyűjtenek nélkülözhetetlen higiéniás termékeket

Rászoruló nőknek gyűjtenek nélkülözhetetlen higiéniás termékeket a város három pontján, a „nemluxustaska” elnevezésű, évenként megrendezett jótékonysági kampányban.

Évente rendezik meg a „nemluxustáska” kampányt. A programot 2018 januárjában három olyan édesanya indította el, akik fontosnak tartották, hogy a hátrányos helyzetben élő nők ne szenvedjenek hiányt a higiénés eszközökből. Ebben az évben a programhoz városunk is csatlakozott. A jótékonysági kampánynak egyszerű, de mégis nagyon fontos célja van.

„2018-tól kerül megrendezésre nőnap környékén a „nemluxustáska” kampány. A kampánynak a célja az, hogy felhívják a figyelmet a menstruációs szegénységre, ami Magyarországon is egy lézető probléma. Ennek a fogalomnak az a lényege, hogy vannak országszerte olyan családok, nők, asszonyok, akik hónapról-hónapra nem tudnak költeni a menstruációjukkal kapcsolatos intim higiéniás termékeknek a beszerzésére. Fontosnak tartottuk civil kezdeményezésre, hogy ennek a kampánynak a városunkban is élére álljunk” - mondta Bárdosné Dulai Nikolett.

Az eddigi kampányok nagyon sikeresnek mondhatóak, hiszen 2018. óta országszerte összesen közel 44.000 csomagot adományoztak. A táska tartalma lehet egészségügyi betét, szappan, tusfürdő, sampon testápoló vagy kézkrém, maszk (lehet mosható vagy egyszer használatos is) kézfertőtlenítő, fogkefe, fogkrém, dezodor. Kedves személyes üzenettel is lehet kedveskedni az ajándékozónak.

„Az akció nagyon fontos, mindenki úgy érzi, aki ebben részt vesz, és aki ebben önkéntesként is dolgozik, hogy igenis fel kell hívni az emberek figyelmét arra, hogy nagyon-nagyon sok olyan honfitársunk, asszonytársunk van, aki azt a pici luxust sem tudja magának megengedni, amiket mi viszont bele tudjuk pakolni ezekbe a táskákba. A kötelező darabokon túl, mindegyikbe kerül valami apró kedves kis ajándék is, vagy egy márkásabb pipere termék, vagy egy kis levélke formájában” - emelte ki Bárdosné Dudás Viktória.

Minden táska számít. Átvevőhelyek városunkban az Ózdi Városi Könyvtár Árpád Vezér Úti Fiókkönyvtára, a II. János Pál Katolikus Általános Iskola és Óvoda, valamint a Digitális Erőmű. A csomagokat március 13-ig várják a három gyűjtőhelyen munkanapokon reggel nyolc és délután négy óra között.