Szebb és korszerűbb – önkormányzati támogatásnak köszönhetően cserélnek nyílászárókat a Kézenfogva Gondozóházban.
Fejlesztés
2023. márc. 16.

Szebb és korszerűbb – önkormányzati támogatásnak köszönhetően cserélnek nyílászárókat a Kézenfogva Gondozóházban.

Több nyílászárót is kicserélnek a Kézenfogva Gondozóházban. Az önkormányzati támogatásnak köszönhetően több lakószobában és az étkezőben is új ablakokat szerelnek fel.

Ezt követően a szakemberek a Szabolcs közi intézményi egységben tevékenykednek majd tovább, hiszen az a részleg is hasonló felújításon esik majd át.

Fúrók zaja hallatszik az egyik idősotthon környékén. A Kézenfogva Gondozóházban ugyanis nagyobb munkálatok zajlanak az önkormányzat támogatásának jóvoltából. Az Ózd és Térsége Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Integrált Intézmény Szent István úti intézményi egységében nyílászárókat cserélnek.


„Folytatjuk az energetikai korszerűsítést, hiszen a megemelkedett energiaszámlák miatt takarékoskodásra van szükség, így megtérülő beruházásokat hajtunk végre. Önerőből ablakokat cserélünk két idősotthonban is. Jelenleg a Kézenfogva Gondozóházban zajlanak a munkák és majd a Szabolcs köziben folytatódik. Műanyag nyílászárók kerülnek behelyezésre, aminek köszönhetően kevesebb lesz az energia költsége és az elkövetkezendő időkben meg fog térülni a beruházás összege is.” - mondta Janiczak Dávid, városunk polgármestere

Tizenöt lakószobában több mint harminc nyílászárót cserélnek ki a szakemberek. Emellett az étkezőben az összes régi ablak helyére újak kerülnek, hiszen itt az átszellőztetés szempontjából is fontos a jó minőség. A felső szinten a kiszolgáló helyiségek vizes blokkjait is felújítják, illetve az étel előkészítésére szolgáló terekben is megújulnak a nyílászárók.

„Az épület megépítése óta nem voltak a nyílászárók cserélve, így ezzel remélhetőleg a fűtés számláink is csökkenni fognak, illetve a bentlakók komfortérzete is nő majd.” - nyilatkozott Bányai Zsuzsa, az ÓTSZEGYII igazgatója

A munkálatokat ma kezdték meg a szakemberek és várhatóan pár hét alatt el is készülnek. Ezt követően a Szabolcs közi intézményi egységben folytatódik majd a munka. A két részlegre külön külön tizennégy milliót, így összesen huszonnyolc millió forintot fordítanak.