Közel hatvan méter magasra mászott Ózd város polgármestere
Város
2023. júl. 19.

Közel hatvan méter magasra mászott Ózd város polgármestere

Folyamatban van a TV torony éves adókarbantartása. A teljes átállás elkezdése előtt Janiczak Dávid, Ózd város polgármestere felmászott a régi torony tetejére.

A Drótos-tetőn épülő, új torony lábánál várakozott Janiczak Dávid polgármester. Az Antenna Hungária Zrt. most végzi az éves adókarbantartási feladatokat, így lehetősége nyílt közelebbről is megnéznie a munkájukat. Kísérőivel elindultak fel a régi torony teteje felé. Közel hatvan méter magasból néztek le a városra és tanulmányozták az új tornyon végzett feladatokat.

„Lehetőség nyílt a mai napon utolsó alkalommal felmenni a régi toronyra, nyilván kísérővel. Az Antenna Hungária Zrt. munkatársával felmásztunk a legmagasabb pontra, onnan gyönyörű kilátás nyílt a városra és az új toronyra is. Elmondta nyilván a szakmai tudnivalókat is, hogy hogyan készülnek az áttelepítésre, és hogy mely antenna milyen szerepet tölt be, úgyhogy nagyon érdekes volt. Én azt gondolom, hogy a városi televízió is közben jár abban, hogy mindenkihez eljussanak ezek az érdekes információk” - mondta Janiczak Dávid, polgármester.

Két rádióműsort sugároznak innen. Ezeknek az antennáit már átszerelték az új toronyra, a karbantartás végén pedig át is terhelik. Az országos közszolgálati televíziókkal ugyanez a helyzet. Többek között ezeket a műszereket vizsgálták meg fent. Az egyik felszerelését is végig kísérték. A régi torony egyébként 1963-ban épült. Egyre több szolgáltató kapott helyet rajta, az építmény ennyi antennát azonban a megerősítés után sem bírt már el, így ideje volt a cseréjének.

„Maga a sugárzó berendezések már augusztus végére átkerülnek, a többi, a bontás, a régi torony bontása, ezek húzódnak el még szeptember hónapig, a többi, a reklámfelirat pedig valamikor az év vége felé” - nyilatkozta Kovács György, a Településfejlesztési Osztály osztályvezető-helyettese.

A terület értékesítésekor azt kérte az önkormányzat, hogy az új toronyra kerüljön egy Ózd felirat is, amelyet éjszakára ki lehet világítani. Ez szintén ez év végére készül majd el.