Kiállítás, műhelyfoglalkozások és gálaműsor – tehetségnapot tartottak ma a Vasvár Úti Általános Iskolában
Oktatás
2023. márc. 23.

Kiállítás, műhelyfoglalkozások és gálaműsor – tehetségnapot tartottak ma a Vasvár Úti Általános Iskolában

Műhelyfoglalkozásokkal és gálaműsorral tarkított Tehetségnapot tartottak a Vasvár Úti Általános Iskolában. A gálaműsorban a tehetséges gyerek és tanárok is bemutatkoztak.

Idén már 13. alkalommal rendezték meg a tehetségnapot a Vasvár Úti Általános Iskolában. Ma a tehetséges diákok különböző műhelyfoglalkozásokon vehettek részt, amelyekkel igyekeztek a szervezők az összes tehetségterületet lefedni. Első körben a humán- és természettudomány került előtérbe, de több egyéb izgalmas témát is bemutattak a gyerekeknek.

„Természettudományos foglalkozást tartunk, humántudományokra is természetesen megpróbálunk fókuszálni, robotikával, fenntarthatósággal és az ökoiskolával kapcsolatos műhelyfoglalkozások is lesznek a mai nap folyamán” - mondta ifj. Hák Sándor, a Vasvár Úti Általános Iskola igazgatója.
 
Igen nagy sikernek örvendtek a két teremben tartott fizika kísérletek bemutatói is. A tanulók feszült figyelemmel kísérték végig a két vendégintézmény, a miskolci Lévay József Református Gimnázium és Diákotthon, valamint az Ózdi József Attila Gimnázium és Kollégium pedagógusai által tartott előadásokat.

„Nekem az tetszett a legjobban, amikor felgyulladt a rongy, és azt hittem, hogy valami másféle dolgot használtak, ami miatt felgyulladt. Nekem nagyon tetszett” - nyilatkozta Rézműves Boglárka, 4.e osztályos tanuló.

A nap záróakkordja, a gálaműsor volt, amelyre igen sokan kíváncsiak voltak. Az ünnepi előadás színes palettáján szerepelt többek között irodalmi műsor a Petőfi-emlékév alkalmából, idegennyelvi, versmondó és zenei előadás is. Az esemény különlegessége, hogy idén a tehetséges tanárok is készültek egy meglepetés műsorral.