211 hal akadt horogra
Szabadidő
2023. máj. 8.

211 hal akadt horogra

1857,21 kilogrammos összefogással zárult a XI. Pontykalózok Bojlis Kupa. Az Ózdi Horgásztónál rendezett versenyen tizenöt csapat indult. A találkozót a Hínár Carp Team nyerte.

Tizenöt csapat érkezett a XI. Pontykalózok Bojlis Kupára az Ózdi Horgásztóhoz. Minden évben tartanak egy tavaszi, egy nyári és egy őszi fordulót. Ez a mostani idén az első volt. Jó idő köszöntötte a pecásokat. A verseny fő szabálya most sem változott, tehát csak bojlival és pellettel lehetett horgászni. A mérlegelésnél kizárólag a négy kilogramm feletti pontyok és amúrok számítottak. A hatvanhat órás verseny csütörtök este hatkor kezdődött és vasárnap délig tartott. Az esemény szervezője elmondta, hogy a versenyzők a jó hangulat és a társaság miatt járnak vissza, de a versenyszellem is bennük van.

„Aki elkezd versenyezni, számára a hobbi horgászatnak onnantól picit más lesz az értelme. Itt van egy kis adrenalin, van egy kis löket. Nem az van, hogy nem foglalkozunk úgy vele, amikor a szomszéd csapat fog egy halat, akkor a csapatoknak is bejön egy kis adrenalin, hogy na akkor csináljunk mi is valamit. Vannak trükkök. Van aki azt csinálja, hogy éjszaka lehalkítja a kapásjelzőt, hogy a szomszéd ne hallja és akkor azt hiszik, hogy ők sem fognak semmit, akkor én is nyugodtan lehetek” - mondta Egyed Richárd, szervező.

Az előző találkozóhoz hasonlóan most is három szektorra osztották a tavat, amelyek A, B és C elnevezést kaptak. Ennek az volt a célja, hogy kiegyenlítettebb legyen a pálya, a félszigeten ugyanis mindig több a fogás. A mérlegelés folyamatosan zajlott a verseny alatt. A súly megállapítását követően megtisztították a halakat, lefertőtlenítették a szájukat és visszaengedték a tóba. Az indulók között nem csak ózdi és környékbeli csapatok jelentek meg. Jöttek például Maklárról és Miskolcról is.

„Különösebb célunk nincsen, ugyanis nem szeretnénk semmit nyerni. Mi a jó kedv és a hangulat miatt jöttünk és tudni kell, hogy az eredményhirdetésen nem biztos, hogy itt tudunk majd lenni, mert Nyíregyháza-Diósgyőr meccs lesz, és ott nekünk nagyon fontos jelenésünk van. Innentől kezdve úgy vagyunk vele, hogy a többi csapatnak szeretnénk teret engedni, úgyhogy minden csapatnak szeretnénk szurkolni és hajrá, hajrá” - nyilatkozta Kocsi Norbert, a Diósgyőr Carp Team versenyzője.

Kezdetben nehezen jöttek a kapások, de végül megindultak a halak. A verseny győztese a Hínár Carp Team lett, akik rekord összfogást állítottak fel, szám szerint 597,795 kilogramm mérlegelhető uszonyossal törtek az élre. Az összfogás idén 1857,21 kilogramm lett. A legnagyobb halat pedig a Suvadás Horgászegyesület jegyezte 20,025 kilogrammal.