Ének, vers és tánc – így telt az anyák napja az Ózdi Szívbetegek Egyesületénél
Kultúra
2023. máj. 17.

Ének, vers és tánc – így telt az anyák napja az Ózdi Szívbetegek Egyesületénél

Anyák napi ünnepséget szerveztek az Ózdi Szívbetegek Egyesületének tagjai a Civil Házban. Az eseményen több táncos és zenés produkciót láthatott közönség.

A hosszas bezárás után lassan minden intézmény megnyitja kapuit. Így volt ez a Civil Ház esetében is. Az Ózdi Szívbetegek Egyesületének tagjai már nagyon várták, hogy visszatérhessenek az épület falai közé. Anyák napja május első vasárnapján volt, a klub tagjai így ezt kicsit késve, most ünnepelték meg. Szép számú érdeklődő foglalta el helyét a sorok között. A vendégeket Kellóné Mezőtúri Márta, az Oktatási, Kulturális és Sport Bizottság elnöke köszöntötte.

„Azt hiszem, hogy az élet egyik legeslegszebb, legnemesebb dolga az, amikor édesanyák leszünk. Az én nagymamám, aki az 1800-as évek végén született, mindig azt mondta nekem, hogy kislányom, az ha valakinek nincs gyermeke, nem tudja az örömöt és nem tudja a bánatot. Teljesen igaza volt egy egyszerű falusi kis öregasszonynak” - fogalmazott Kellóné Mezőtúri Márta, az Oktatási, Kulturális és Sport Bizottság elnöke.

Beszédében arról is szót ejtett, hogy nagyon sokféle érzelmet szív magába az ember gyermekként, de köztük egy olyan is van, amit csak azóta értünk igazán, amióta édesanyák lettünk. Ez az aggodalom, amely egy anya életét végig kíséri gyermeke születésétől kezdve. Az eseményt a vendégfellépők nyitották meg. Az Ózdi Gyöngyvirág Néptánc Egyesület több koreográfiát is előadott, amelyek vidám hangulatot teremtettek. A kicsik után Csikai Sándor és Fábián Krisztina, az Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola tanárai furulya- és fuvolaszóval ragadtatták el a közönséget.

Ezt követően az Újváros Téri Általános Iskola diákjai vették át a színpadot. A már nagyjából tíz éves múltra visszatekintő hagyomány megszervezése nem volt zökkenőmentes, ennek ellenére mindent időben sikerült.

„Tulajdonképpen a bezárt idő alatt a könyvtárban és az idősek és fiatalok házában is kaptunk helyet, tehát tudott a dalkör is próbálni, a táncosok is, énekesek is, de hát azért ugye meg kellett ezt még egyszer szervezni, és át kellett ismételni a dalokat, de szerencsére így, hogy május 1-től nyitva vagyunk, meg tudtuk ezt is oldani és itt is tudtak már próbálni. A táncos lányaink minden hétfőn itt próbálnak, és most két alkalommal sikerült nekik” - mondta Levora Sándorné, az Ózdi Szívbetegek Egyesületének elnöke.

Az est hátralévő részében a Szív Klub tagjainak produkciói következtek. A tagok tánccal, énekkel és verssel is készültek. A paletta tehát nagyon színes volt. Az anyák napi versek mindenki szívét megolvasztották.