Vereséggel zárta a szezont az ÓAM-Ózdi KC
Sport
2023. máj. 22.

Vereséggel zárta a szezont az ÓAM-Ózdi KC

A szezon utolsó találkozóját vívta meg az ÓAM-Ózdi KC. Az Agrofeed ETO UNI Győr gárdáját látták vendégül a Marosi István Városi Sportcsarnokban.

Bemelegítenek a játékosok az NB I/B utolsó találkozója előtt. A mieink az Agrofeed ETO UNI Győr gárdáját látták vendégül a Marosi István Városi Sportcsarnokban. A mérkőzés első találatát csapatunk szerezte rögtön az ötvennegyedik másodpercben. Az ellenfél viszonozta ezt, majd átvette a vezetést. Egymás után érték a labdák az ózdi hálót. A tizennyolcadik percben már hét gólos különbséget tudtak magukénak, amelyet tartani is tudtak. A mieink igyekeztek felvenni a lépést, a Győr erőteljes és összeszedett fellépése azonban jobbnak bizonyult. Pihenőre 9:14-es állással mentek. A második játékrészben ismét a mieink nyitották meg a találatok sorát. Néhány sárga lap is gazdára talált, Kocsis Csaba vezetőedzőnél is landolt egy. A csapat igyekezett felvenni a lépést a vendégekkel, ez azonban nem sikerült. Erős, nehezen áttörhető fallal védték kapujukat. A negyvenhatodik percben már 15:25 volt az állás. A tíz gólos különbséget sokáig tartani tudta a Győr, az Ózd azonban elkezdett feljönni. A győzelemhez ez ugyan nem volt elég, de szépíteni sikerült. Végeredmény: ÓAM-Ózd KC – Agrofeed ETO UNI Győr: 25 – 31.

„A legnagyobb probléma elől azért mégis csak a sima helyzetek kihagyása volt, amikor egy az egyben a kapussal állunk szemben és ennyi helyzetet, nem tudom 10-12 totál ziccer kimarad, nem bírunk el egy nálunk sokkal jobb képességekkel bíró, magasabban kvalifikált csapattal szemben. Akkor lett volna esélyünk, ha ezeket értékesítjük vagy a nagy részét értékesítjük, de ettől nagyon messze voltunk.” - mondta Kocsis Csaba, az ÓAM-Ózdi KC vezetőedzője

A meccs tétje már csak a tabellán való előrébb jutás volt, a bennmaradás ugyanis sikerült az Ózdnak. A találkozó során több sikertelen átadásuk is volt. Vezetőedzőjük szerint tudat alatt a biztonságérzet is lehetett az oka dekoncentráltságuknak. A Győr játékosai összeborulva ünnepelték a sikert, ugyanis a tabella harmadik helyén, azaz a dobogón állva zárták le a szezont. Jövőre az a tervük, hogy egy osztályt feljebb tudjanak lépni.

„Azt gondolom, hogy a védekezésünk hozta meg a kívánt sikert. Itt az elején nagyon jó tempóban kézilabdáztunk és védekeztünk. Azt gondolom, hogy maradéktalanul elégedettek lehettünk a kapus teljesítményével úgy mint a keménységével.” - nyilatkozott Bencze József, az Agrofeed ETO UNI Győr vezetőedzője

A mieink a tabella tizenkettedik helyén zárták a szezont. A bajnokságot a QHB-Eger csapata nyerte, Salgótarján, Százhalombatta és Balatonfüred pedig várhatóan egy osztállyal lejjebb kezdi a következő idényt. Az ózdi játékosok megköszönték közönségüknek, hogy az egész szezon alatt kitartóan végigkísérték mérkőzéseiket és a nehézségek ellenére is teljes erőből szurkoltak az utolsó meccsen is. Van egy pár játékos, aki már biztosan távozik a csapatból, így a következő szezon kerete még kérdéses.