Véradást tartottak az Árpád vezér út 22-es szám alatt
Egészség
2023. máj. 31.

Véradást tartottak az Árpád vezér út 22-es szám alatt

Véradást tartottak ma az Árpád vezér út 22-es szám alatt. A véradás egy kifejezetten jótékony cselekedetnek minősül. Ottjártunkkor, közel ötvenen adták segítségüket.

A hónap utolsó szerdáján, az Árpád vezér út 22-es szám alatt várták a véradókat. Az önzetlen segítők száma időről időre mindig változik. Hogy minél többen adjanak vért, a Magyar Vöröskereszt Észak-Borsodi Területi Szervezete működési területén középiskolások számára pályázati felhívást tett közzé. Áprilisban és májusban jelentkezhettek a fiatalok egy videó és plakát pályázatra, mely beküldésének határideje megváltozott.

„A videó és plakát pályázatát a Magyar Vöröskereszt Észak-Borsodi Területi Szervezete meghosszabbítja, úgyhogy várjuk mindazok jelentkezését, akik az Észak-Borsod területen élnek korhatár nélkül. Egy videó és egy plakát készítésével jelentkezhetnek erre, aminek a témája a Magyar Vöröskereszt, illetve a véradás legyen. Az ozd@voroskereszt.hu címre kell megküldeni az anyagot és egészen még egy hónapig várjuk szeretettel a pályamunkákat” - mondta Bereczki Erika, a Magyar Vöröskereszt Észak-Borsod Területi Szervezetének vezetője.

A négyszázötven milliliter vér levételét követően tíz percig pihennie kell a donornak a helyszínen. Irányított véradásra is mindig van lehetőség.

„ Fontosnak tartom a véradást, ugyanis ezzel három emberéletet tudok megmenteni. Most adom negyvenötödször le, és bízom benne, hogy gyakorlatilag mindenkinek tudok majd segíteni, mert felteszem, a facebookra tudok majd nyújtani egy kis segítséget ezáltal is, hogy jöjjenek el és minél többen adjanak vért”- nyilatkozott Tompa Zsigmond.

Nagyon fontos, hogy személyi igazolványunkat, lakcím és TAJ kártyánkat ne felejtsük otthon. A teljes folyamat mintegy harminc percet vesz igénybe. A szakemberek azt javasolják, hogy bőségesen fogyasszunk folyadékot és együnk is a beavatkozás előtt. A szervezők a mai napon kézfertőtlenítővel kedveskedtek a megjelenteknek. Minden hónap utolsó szerdáján, az Árpád vezér út 22-es szám alatt van lehetőség vért adni, legközelebb pedig Nekézsenyben várják az önzetlen segítőket.