Projektzáró rendezvényt tartottak ma a Vasvár Úti Általános Iskolában a Nemzeti Tehetség Program keretében
Oktatás
2023. jún. 14.

Projektzáró rendezvényt tartottak ma a Vasvár Úti Általános Iskolában a Nemzeti Tehetség Program keretében

Projektzáró rendezvényt tartottak ma a Vasvár Úti Általános Iskola Dísztermében. Az esemény a tavaly elnyert Nemzeti Tehetség Program pályázat lezárásaként szolgált.

Rakéta elven működő kisautót indítottak el a gyerekeknek azon a bemutatón, melyet a Nemzeti Tehetség Program pályázatának projektzáró rendezvényén szerveztek. A Vasvár Úti Általános Iskola Dísztermének falait a program keretein belül készült alkotások színesítették. A pályázat 26 diák számára tette lehetővé, hogy tehetségét tovább mélyíthesse. A különböző foglalkozásokat az iskola pedagógusai tartották.

„Egy projektzáró rendezvényen vagyunk, ez a tavalyi évben elnyert Nemzeti Tehetség Programos pályázatunknak a záró rendezvénye, amely tulajdonképpen egy komplex tehetséggondozó műhelyfoglalkozásokat körbeölel. Ennek a pályázatnak a keretében a gyerekek nemcsak a különböző vizuális alkotóműhely munkán, illetve természettudományos műhely munkán vehettek részt, hanem a különböző műhelymunkákon kívül lazító programok, kirándulások is megvalósultak. Illetve most ezen a záró rendezvényen ezeknek a foglalkozásoknak az alkotásait tekinthetik meg” - emelte ki dr. Kozupné Tóth Bianka, a Vasvár Úti Általános Iskola igazgatóhelyettese.

A program a vizuális és digitális kultúra, természettudományok, és művészetek iránt érdeklődő felső tagozatos diákok számára nyújtott komplex ismereteket. A kreatív foglalkozások során felfedezhették a tudományok és a filmes világ kapcsolatát. Filmkészítési technikákkal ismerkedtek meg, illetve betekintést nyertek az animációkészítés alapjaiba is. A pályázatnak köszönhetően létrejött egy három lapszámos iskolaújság is, melyet digitálisan tettek közzé az intézmény közösségi oldalán és honlapján. A diákok érdeklődve nézték végig a kiállított alkotásokat, és jókedvűen emlékeztek vissza a változatos foglalkozásokra.

„Igazából több fajta foglalkozás is volt. Volt, ahol játékot készítettünk, az én személyes kedvencem, volt fizikás, volt rajzolós, meg volt még több másfajta is, mármint ami így össze volt olvadva. De a kedvencem a játékkészítés meg a fizika volt” - mondta Kormos Kata Nóra, a Vasvár Úti Általános Iskola tanulója.

„Rajz foglalkozáson, fizika, meg még gondolati foglalkozás volt. Jól éreztem magamat, kikapcsolt, élveztem” - nyilatkozta György Réka, a Vasvár Úti Általános Iskola tanulója.

A programsorozat célja a problémamegoldó, kísérletező csapatmunkára való képesség fejlesztése volt, valamint az ismeretek hatékony és élvezetes átadása a tanulók számára. A foglalkozások a diákokban rejlő képességek felismerését és használatát, valamint önismeretük fejlesztésével a tudatos döntés meghozatalát is segítették, hogy valódi személyiségüket felszínre hozhassák.