Kifutó a telepen
Fejlesztés
2023. jún. 14.

Kifutó a telepen

Kifutó épül az Ózdi Állategészségügyi Telepre. A beruházás hatszázötvenezer forintból valósul meg. Mintegy 100 négyzetméteres területet kerítenek el az ÓVI szakemberei.

Nagy munka zajlik az ebtelep udvarán, ugyanis egy kifutó készül az állatok számára. A szakemberek jól haladnak, a kerítés már majdnem elkészült. Egy 5x20 méteres, azaz 100 négyzetméteres területet kerítenek el annak érdekében, hogy ki tudják szolgálni a kutyák mozgásigényét.

„Azt gondolom, hogy az országban kevés olyan hely lehet, talán nincs is, ahol gyepmesteri telepen kifutót építenek a kutyák számára, viszont szerintem ez nagyon fontos, hisz a kutyák nem fordulnak be, ha le vannak mozgatva, ezért is találtuk ki. A terület adott volt, hogy építsünk ide egy kifutót, ahol tudunk velük játszani, jobban megismerni a kutya jellemét és polgármester úr partner volt ebben, és biztosította hozzá az anyagi forrást, az ÓVI dolgozói pedig elvégzik a feladatot” - nyilatkozta Fidrus Péter, az Ózdi Állategészségügyi Telep telepvezetője.

A telepen többször szervezetek már kutyasétáltatást, hogy minden állatot ki tudjanak hozni a kennelekből, ezek az alkalmak viszont nagyon ritkák, a dolgozóknak pedig erre nincsen kapacitása nap mint nap. A kifutóban óránként tervezik cserélni majd a kutyákat, így mindegyiküknek lesz lehetősége szaladgálni és játszani egy nagyobb területen.

„Az önkormányzat sok oldalról közelíti meg az állatok kérdését. Az ebtelepen most már hosszú évek óta, amióta én vagyok a polgármester, nincsen altatás és igyekszünk folyamatosan a kutyák helyzetén javítani, és szerény lehetőségeink mellett is sikerült hatszázötvenezer forint támogatást biztosítanunk arra, hogy az ebtelepen egy kifutót építtessünk Fidrus Péter képviselő úr kérésére, így a kutyák már nemcsak egy zárt kennelben tölthetik a szabad idejüket, hanem kinyújtóztathatják magukat egy kifutóban is, amint az elkészül” - emelte ki Janiczak Dávid, polgármester.

A kifutót a tervek szerint már jövő héten birtokba vehetik a kutyák. Fidrus Péter elmondta továbbá, hogy szeretnének játékokat, rámpát és egy ólat is betenni majd a területre, ezzel is kellemesebbé téve a környezetet a családra váró négylábúak számára.