Rockbuli
Kultúra
2021. szept. 22.

Rockbuli

Sok érdeklődőt vonzott a HollywÓzd elnevezésű rendezvény, amelyet a Gyártörténeti Emlékparkban tartottak meg.

Kézműves termékekkel megtöltött sátrak fogadták azokat, akik kilátogattak a Gyártörténeti Emlékparkba szombaton délután. Az érdeklődők nem csak különböző dísztárgyakat vásárolhattak, hanem többek között kürtőskalácsot és krumplilaskát is kóstolhattak. Dancsok Tamás főszervező szeretne ebből a programból is hagyományt teremteni.

„Abban bízom, hogy sokan leszünk. Nagyon jók a visszajelzések, sok jegy ment el elővételben. Meg merem kockáztatni, hogy ezer-kétezer fő lesz itt ma jelen. Szerencsére nem esik az eső, és nem is fog szerintem. Bízom benne, hogy ezzel a fesztivállal is, csak úgy mint elődjével az Ózdi Jazz és Rock Parádéval hagyományt fogunk teremteni” - mondta Dancsok Tamás, főszervező.

Színpadi produkciókból sem volt hiány, ugyanis elsőként a Delta szórakoztatta a közönséget, akik 44 évnyi muzsikálás után tartottak most búcsúkoncertet.

„A 70-es, 80-as évek slágerzenéit játsszuk. Angol és magyar dalokat is, de vannak saját dalok is a repertoárban. 44 éve alakultunk, ez pedig a búcsúkoncertünk lesz. Nem mondom, hogy nem fogunk már soha játszani, de ez a rendezvény méltó arra, hogy elbúcsúzzunk a közönségtől, és köszönetet mondjunk a régi tagoknak, akik a Delta szekerét tolták” - hangsúlyozta Majoros István, a Delta alapító tagja, vezetője.
 
Már ekkor szép számú közönség gyűlt össze a füves területen, ám még többen érkeztek mikorra a Bikini csapott a húrokba. Az évtizedek alatt a zenekar többször járt már városunkban. Makovics Dénestől megtudtuk, hogy mi adja a varázst, amivel még mindig ennyi embert meg tudnak mozgatni.

„Szerintem a zene, a dalok, a szöveg és ahogy ez el van játszva, ennek a kapcsolata. Jól el van találva. A Lojzi, aki a vezetője az egésznek, ő nagyon érzi ezt” - nyilatkozta Makovics Dénes, a Bikini zenekar szaxofonosa.

Az ismert slágereket együtt énekelte a tömeg a zenészekkel.

„Jó a hangulat. Ebben az évben nem sok program volt sajnálatos módon. Így örülünk, hogy itt lehetünk és jól érezzük magunkat. Köszönjük” - fogalmazott Sike Gábor.

Este kilenc órára aztán mindenki elfoglalta a helyét, ugyanis a nap legutolsó fellépőjeként a Hooligans tartott koncertet. A banda tavasszal új albumot adott ki, így a régebbi számok mellett az új lemezről is hoztak dalokat.

„A Hooligans egyfolytában aktív. Most jelent meg április 1-én egy lemezünk Zártosztály címmel, ami megint csak egy új utat mutat és azt, hogy a Hooligans soha nem öregszik meg. Nem leszünk ugyanazt a kaptafát gyártó zenekar. Nem „Paradicsomokat” gyártunk újra, hanem új kalandokat keresünk” - fogalmazott Kiss Endre „Endi”, a Hooligans dobosa.

A szervezők bíznak benne, hogy jövőre ismét meg tudják tartani a programot, illetve azt is, hogy még több kézműves és érdeklődő látogat majd ki sz eseményre.