Első alkalommal rendezték meg a Motoros Youtuber Közönségtalálkozót Ózdon, a Nemzeti Filmtörténeti Élményparkban
Szabadidő
2023. júl. 3.

Első alkalommal rendezték meg a Motoros Youtuber Közönségtalálkozót Ózdon, a Nemzeti Filmtörténeti Élményparkban

Motoros Youtuber Közönségtalálkozót rendeztek a Nemzeti Filmtörténeti Élményparkban. Összesen nyolc Youtube csatorna képviseltette magát.

Sokan érkeztek a hétvégén megrendezett Motoros Youtuber Közönségtalálkozóra. Az NFÉ parkolója és az épület előtti tér megtelt az érdeklődők motorjaival. Az esemény egyedülálló, hiszen nem csak Ózdon, de Magyarországon is az első olyan program, ahol a közönség találkozott és beszélgetett a motoros tartalmakat gyártó videósokkal. Olyan csatornák képviselői jöttek el, mint a Lost Biker, Krisz85, Csavarogj szabadon, Motoros dolgok és Hétköznapi motoros. Ezek a youtuberek túráikat rögzítik, majd a videót magas minőségben elérhetővé teszik a nézők számára. Innen jött az ötlet, hogy egy ilyen programot szervezzenek az intézményben.

„Mi a Nemzeti Filmtörténeti Élményparkban törekszünk arra az elmúlt hét évben, hogy a kultúrának különböző szegleteit megmutassuk, illetve ennek a szereplőit elhívjuk ide hozzánk azért is, hogy így egy nagyobb és tágabb teret nyissunk így az érdeklődés és a beérkező vendégek tekintetében. Már egy korábban felmerült ötlet volt baráti kezdeményezés kapcsán, hogy a motoros kultúrát és a motorozással foglalkozó, szenvedélyesen foglalkozó szereplőket meghívjuk, megszervezzük egy közönségtalálkozó keretében” - mondta dr. Ádám Eszter, a Nemzeti Filmtörténeti Élménypark intézményvezetője.

A kapukat tíz órakor nyitották meg a látogatók számára. A nap folyamán három részletben tartottak moderált kerekasztalbeszélgetést. Szó esett kezdeti nehézségekről, túraszervezésről, videózásról és jövőbeli tervekről is. Annak ellenére, hogy nem tudtak minden motoros tartalmat gyártó videóst elhívni, nagy volt az érdeklődés. A közvetlen hangulat megteremtése mellett próbáltak újdonságokat bemutatni a tapasztalt motorosok számára is.

„Eszterrel való jó kapcsolatunk révén felmerült, hogy ide gyakorlatilag pont a filmtörténeti élményparkba hozzunk egy olyan sztorit, hogy a motorosok, akik szintén filmeket gyártanak a saját életükről, hogy ők itt tudjanak megmutatkozni. Igyekeztünk még rengeteg olyan programot biztosítani, hogy hozzunk ide új túramotorokat, amiket meg tudnak nézni. Olyan világutazókat hoztunk ide, akik elmentek egészen a Japán tengerig, keresztül Ázsián, Afrikán. Hoztunk olyan termékeket, amelyek kifejezetten a motorosoknak alkalmas, gyorskajákat, amit gyakorlatilag az út szélén, az erdő szélén el tudnak készíteni maguknak” - emelte ki Perjés Ferenc, az Rbiker Hungary ügyvezetője.

Aki megéhezett, a kitelepült vendéglő kínálatából választhatott finom ételt vagy hűsítő italt. A nagy érdeklődésre való tekintettel a szervezők szeretnék a rendezvényt a jövőben is megtartani.

„Lesz még egyébként ez a rendezvény, szeretnénk majd folytatni, és majd különböző tematikára felhúzni a rendezvényeket. Nekem már érlelődik egy olyan, hogy lehetne esetleg egy erdélyit, amit témaként a következőre behozni, és akkor az erdélyi motorosokat behívni, velük csinálni egy előadást, sorozatot, beszélgetést, bármit” - nyilatkozta dr. Ungvári Gábor, szervező, youtuber, „Hétköznapi motoros”.

A program elérte célját, hiszen rengetegen eljöttek, hogy meghallgassák a tapasztalt motorosok tanácsait.