Húsz év
Kultúra
2019. szept. 18.

Húsz év

Fennállásának huszadik évfordulóját ünnepelte az Ózdi Nyugdíjas Klub. Az Olvasó Adorján Lajos termében közel százan gyűltek össze a díszes eseményre.

Hazánk himnuszával kezdődött az Ózdi Nyugdíjas Klub húszéves fennállását ünneplő rendezvény az Olvasóban. Az Adorján Lajos terembe a tagokon kívül sok vendég, illetve megyei és országos nyugdíjas klubok tagjai is érkeztek. Bellér Lászlóné, az Ózdi Nyugdíjas Klub elnöke szerint mozgalmasan teltek a klub elmúlt évei.

„A húsz évből tízben voltam benne, illetve 12 éve vagyok nyugdíjas, de tíz éve vagyok a klub elnöke. Nagyon mozgalmas volt ez az időszak, mindig hoz valamit az élet, amire rá kell kapcsolódni, vagy meg kell oldani, és igyekszünk mindig ezt úgy csinálni, hogy a tagságnak a legjobb legyen” - mondta Bellér Lászlóné, az Ózdi Nyugdíjas Klub elnöke.

Kurucz János, az egyik alapító tag a klub születésétől jelen van a társaságban. Szerinte azért jók az ilyen és ehhez hasonló csoportok, mivel így mindig valamilyen közösségben van az ember.

„A sok fiatal között én magamat idősebbnek tartom, vagy látom. Örülök neki, hogy egy ilyen nagy csapat jött. Hatvanan indultunk, abból sajnos nagyon sokan elmentek az örök vadászmezőkre, de körülbelül 20-25-re tehető azoknak a száma, akik akkor abba a hatvan főbe benne voltak” - nyilatkozta Kurucz János, az Ózdi Nyugdíjas Klub alapító tagja.

A klub fennállását ünneplő eseményen Janiczak Dávid, városunk polgármestere is beszédet mondott. Méltatta a klub tevékenységét, illetve további szép éveket kívánt a tagoknak.

„Öt éve követem nyomon a klub működését, és azt látom, hogy évről évre mindig van fantázia, mindig van valami új, amit kitalálnak, vagy amit meg tudnak valósítani, és mindezek azt eredményezik, hogy egy összetartó közösséget kovácsolnak. Én Ózd városának a nevében köszönöm, hogy ezt a klubot működtetik” - hangsúlyozta Janiczak Dávid, polgármester.

A közös megemlékezés után a tagok és vendégek az Olvasó protokoll termében az elmúlt húsz esztendőt bemutató fotókiállítást tekintették meg.