Ózdi siker – Ádám Alexander győzelmével zárult az V. Vadkerti-tó Triatlon és Futóverseny
Sport
2023. júl. 25.

Ózdi siker – Ádám Alexander győzelmével zárult az V. Vadkerti-tó Triatlon és Futóverseny

Ádám Alexander győzelmével zárult az V. Vadkerti-tó Triatlon és Futóverseny. Az ózdi sportoló összideje 4 óra 34 perc 43 másodperc lett, amellyel felállhatott a dobogó legmagasabb fokára.

Reggel nyolc órakor rajtoltak el a triatlonosok, hogy megkezdjék az 1,9 km úszást, majd bringára pattanva megtegyenek 90 kilométert Kalocsáról Negyvenszállásig és vissza, hogy aztán fussanak még 21 kilométert. A férfiaknál izgalmas volt a verseny. Ádám Alexander és Kovács Ákos Flórián úszásban és kerékpáron is szinte azonos idővel álltak. A két induló közel 39-es átlagot hajtott 90 kilométeren. Az Ózdi Úszó Klub edzője 46 perc alatt teljesítette az úszást, míg bringán eddigi legjobb idejét sikerült hoznia, vagyis 2 óra 18 perc múlva már indulhatott is futni, ahol ellenfele jócskán lemaradt, ugyanis Szása a félmaratont 1 óra 27 perc alatt tette meg, így az előkelő első helyen ért célba. Összideje 4 óra 34 perc 43 másodperc. A remek eredmény eléréséhez Nagy-Mengyi Péter az ÓSÉK ügyvezetője is hozzájárult, hiszen ő frissítette a fiatalembert. Alexander azt mondja, még nyár elején született meg benne az elhatározás, hogy zsinórban két hétvégén is rajthoz álljon. A tatai OldLakeMan-en abszolútban sikerült a több mint 200 fős mezőnyből az 5. helyet megszereznie, korosztályos másodikként célba érnie. Tervei szerint legközelebb szeptember másodikán teszi próbára felkészültségét az Austria Triathlon Podersdorf fél, vagy középtávján, amelyre a mostani viadal jó alapokat adott.

„A soltvadkerti versenyen idén versenyeztem először. Számomra is ismeretlen volt a pálya. Előzetesen a versenynek nagyon jó híre volt. Ugye azt tudtam, hogy egy sík, gyors pályáról van szó, ezért szerettem volna magam megmérettetni. Mivel csak felkészülési versenyről volt szó, nagyon nagy elvárásaim nem voltak, illetve bármilyen versenyen veszek részt, elsősorban nem a helyezések alapján törekszek minél előrébb jutni, hanem a saját teljesítményemet veszem mindig figyelembe, illetve önmagamhoz képest próbálok meg javulni” - mondta Ádám Alexander, az Ózdi Úszó Klub edzője.

Remek szervezés

„Az úszás a soltvadkerti strandon, egy nyílt vízi tavon került megrendezésre. Tehát hozzátartozik, hogy a szervezők egy kissé elnézték az 1,9 km-es távot, és gyakorlatilag 600-700 méterrel többet kellett úszni. Az úszást követően ugye rögtön kerékpárra pattantunk, és egy szuper jó sík pálya várt minket. Igaz, hogy nem zárt pályáról beszélhetünk, de a szervezők törekedtek arra, hogy a kereszteződésekbe, körforgalomba megadják a versenyzőknek az elsőbbséget, ezzel is biztosítva azt, hogy zavartalanul versenyezzünk. A kerékpáros etapon sikerült az eddigi legjobb teljesítményemet produkálni. De azért az is hozzátartozik, hogy ahogy korábban említettem, sík pályáról van szó, illetve az adottságaim olyanok, hogy az a legkézenfekvőbb pálya” - fogalmazott Ádám Alexander.

Nagy fölénnyel

„A futásnál egy sráccal egyszerre értünk be a kerékpáros depóba, és a futás megkezdése előtt azért sejtettem, hogy szerencsére gyorsabb leszek nála, így viszonylag nagy biztonsági futással sikerült az első helyen célba érnem. A verseny napján szintén iszonyatosan meleg volt, akárcsak egy héttel ezelőtt Tatán. A hőséggel is meg kellett küzdenie az összes versenyzőnek, illetve a futópálya sem volt teljesen egyszerű, hiszen igaz, hogy sík volt, viszont a tó körül rengeteg homokos, illetve zúzottköves szakasz is volt, ami azért megnehezítette a futók dolgát” - tette hozzá a V. Vadkerti-tó Triatlon és Futóverseny győztese, Ádám Alexander.

Cél Ausztria

„Igazából nekem a múlt heti, illetve a múlt hét előtti verseny igazából csak felkészülési verseny volt. Azt tudni kell, hogy mivel szabadtéri sportokról, sportágról van szó, így azért a környezeti tényezők is nagy szerepet játszanak abban, hogy egy egy versenyző milyen teljesítményt tud nyújtani. Az én fő versenyem leginkább késő tavasszal, kora nyáron, illetve késő nyáron, kora ősszel vannak belőve. Ugye az egyik első versenyem már le is ment, ami június elején Nagyváradon került megrendezésre. Illetve a következő fő versenyem, majd a Austria Triathlon Podersdorf középtávú triatlon lesz, amely szeptember első hétvégéjén kerül megrendezésre Ausztriában” - emelte ki az Ózdi Úszó Klub edzője.

Képek forrása:
Vira.hu
GO Sportegyesület