Aranyérmek, serlegek és oklevelek – versenysikerek a táncosoknál
Sport
2024. ápr. 23.

Aranyérmek, serlegek és oklevelek – versenysikerek a táncosoknál

Sikeresen szerepeltek a versenyeken az Erica C. Dance School & Company táncosai. Egy új koreográfiát raktak össze, ami elnyerte a zsűritagok tetszését.

Adventi forgatag, városi események vagy tanévzáró, saját gála. Az Erica C. Dance School & Company táncosaival sok eseményen találkozni az év minden időszakában. A bemutatkozásaikon túl számos versenyen indulnak.

A Magyar Látványtánc Sportszövetség szervezte meg a Tiszafüredi Területi Bajnokságot, ami egyben egy magyar bajnoki kvalifikáció is volt. A Da Big Crew nevű formációjuk arany minősítést ért el a versenyen. Pár nappal a tiszafüredi verseny után Egerben, a Heves Megyei Összművészeti Fesztiválon indultak el. Onnan is arannyal a nyakukban tértek haza.

„Én mindig azt szoktam nekik mondani, hogy egy táncversenyre soha nem azért megyünk, hogy nyerjünk, hanem hogy a saját formánkhoz képest, ott az aktuális napon, a lehető legjobbat hozzuk ki. Ha lehet 100 vagy 110%-ot. Ha azt látom, hogy ők mindent megtettek előtte, ott és utána is, hogy ez jól működjön és a lehető legjobbat hozzák ki magukból, akkor én akár egy bronz, akár egy negyedik, akár egy ötödik hellyel is nagyon nagyon boldog vagyok, hiszen látom azt, hogy ők megtettek érte mindent” - mondta Zsámbokiné Vadas Szilvia, művészeti vezető.

A lányok sokat készültek a versenyekre.

„A csapat nagyon ügyes volt. Nagyon tetszik mindenkinek a koreográfiánk. Főleg nekem. A verseny is nagyon jó volt, jól éreztük magunkat és tényleg olyan büszke vagyok a csapatomra. Mindig odatesszük magunkat, mindig nagyban csináljuk, erővel és hiszünk abban, hogy mindig így lesz. Mindig ügyesek vagyunk, szóval én nagyon büszke vagyok a csapatomra” - nyilatkozta Demeter Borbála.

A lányok sikert sikerre halmoznak. Vasárnap két csapatuk egyébként egy nagyszabású gálaműsoron is felléphetett. A közel hetven mozgásművészeti produkcióból mindössze 5-6 kapott erre meghívást, amiből kettő ózdi csapat volt.