Fotókiállítás nyílt a Heves Megyei Fotóklub művészeinek képeivel a Digitális Erőműben.
Kultúra
2023. júl. 26.

Fotókiállítás nyílt a Heves Megyei Fotóklub művészeinek képeivel a Digitális Erőműben.

Fotókiállítás nyílt a Heves Megyei Fotóklub művészeinek képeivel a Digitális Erőműben.

A kiállítást a társulat 65. évfordulója alkalmából mutatták be, ahol 24 fényképész 65 fotóját tekinthetik meg az érdeklődők. A tegnap délután tartott ünnepélyes megnyitóra többen kíváncsiak voltak. A tárlat augusztus 25-éig látogatható.

65 év, 65 kép. Ez a mottója annak a fotókiállításnak, melyet tegnap nyitott meg a Heves Megyei Fotóklub a Digitális Erőmű nagycsarnokában. A paravánokon amatőr és hivatásos fényképészek által készített munkák is láthatóak. A fotók témájukat tekintve nagyon sokszínűek, található közöttük természet-, és portréfotó, épületről készült felvételek, de akadnak a hétköznapi élet apró részleteit bemutató alkotások is.

„Ezek a képek, 3 kivétellel, az utóbbi 5 évben készült, és a jelenlegi tagok munkáiból válogattunk ki. Illetve az előző két klubvezetőnek a három képét is kiállítottuk, hogy ezáltal így emlékezzünk rájuk és az ő munkásságukra.” - mondta Demeter Pál, a Heves Megyei Fotóklub elnöke
A fotóklub jó kapcsolatot ápol a helyiekkel. Már korábban is láthattunk kiállítást munkáikból, ezért is gondolták úgy, hogy a jubileumi tárlatra készült képeket elhozzák városunkba. Emellett a klubnak ózdi vonatkozása is van. Demeter Pál városunkban született, és több alkotó is innen került a Heves Vármegyei művészek közé.

„Néhány éve vagyok fotós, 2019-ben kezdtem el. Két éve már stúdióm van Egerben, de hát a szívem az ózdi. Miért ez a szakma? Magyar szakos tanár voltam, és a művészet az ami közel áll hozzám, és ebben úgy kiteljesedhetek.” - nyilatkozott Fekete Tünde, fotográfus

Fekete Tünde Tekintet című képe két évvel ezelőtt a Magyar Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szövetségének szalonján nagy sikert aratott. Ez az alkotás is megtekinthető a kiállításon. A most nyílt tárlatra többen kíváncsiak voltak, fotósok mellett más művészek is eljöttek megcsodálni a képeket.

„Az egri művészeket különösen kedvelem. Volt szerencsém a múlt héten találkozni néhányukkal. Ők ajánlották a figyelmembe, hogy itt van egy ilyen nagy volumenű fotókiállítás, ami nagyon érdekelt engem, mint aki a festészetet, művészetet is nagyon kedvelem.” - mondta Wéber Zsóka, festőművész

A fotózást lehet művészetként és hobbiként is művelni. A legtöbb esetben aki kamerát ragad teljesen elmerül abban, amit csinál, a külvilág és az idő megszűnik számára. A fő motiváció a kép mint műalkotás létrehozásának vágya, a fotókból készült kiállítás és elismerés már csak a hab a tortán.