Telt házas gyermekszínházi előadás az ÓMÉK-Olvasó Színháztermében
Kultúra
2023. szept. 19.

Telt házas gyermekszínházi előadás az ÓMÉK-Olvasó Színháztermében

Telt házas előadást tartott az ÓMÉK-Olvasó Színháztermében a budapesti Pódium Színház. A Dr. Bubó rendel című zenés mesejátékot tekinthették meg a gyermekek.

Hangos gyermekkacaj töltötte meg az ÓMÉK-Olvasó Színháztermét ma délelőtt. A budapesti Pódium Színház egy kedves, a felnőttek szívéhez is közel álló rajzfilm ihlette zenés mesejátékot hozott el városunkba. Ismert szereplőkkel, vicces történetmeséléssel a környezet megóvására és az egészséges életmód fontosságára is felhívja a kicsik figyelmét. Emellett a cselekmény egyik központi motívuma a szerelem volt, az erdő állatai szerelmi lázban égve keresték fel a bölcs bagoly doktort. A társulat már korábban is nagy sikert aratott az ózdi gyerekek körében, így szívesen jöttek el ismét egy új darabbal.

„Ózd nekem mindig is egy olyan hely, ahova én mindig nagyon nagyon nagy szívvel jövök. Szeretem az itteni embereket, csodálatos ez a hely ahol játszhatunk. Ez egy nagy színházterem, rengeteg nézővel, és ez az igazi színház, amikor az ember bejön, és erkély van, színpad van, piros függöny van. Úgyhogy nekünk ez mindig egy csodálatos dolog, hogy itt játszhatunk” - mondta Bednai Natália, a Pódium Színház igazgatója.

Az előadásba több alkalommal is bevonták a gyerekeket, hol éneklésre, hol egy kis testmozgásra invitálva őket. A mulatságos eseményeket hangos nevetéssel és tapssal jutalmazták. A közönség sorai között leginkább kisiskolás diákok és óvodás korú apróságok ültek, akik szívesen kapcsolódtak be a játékba.

„Az Újváros Téri Tagóvodából jöttünk, és körülbelül 80 gyereket hoztunk két csoportba. Minden évben nagyon nagyon várják a színházi előadásokat, ez óriási élmény nekik. Egyrészt azért, mert irodalmi élményt kapnak, másrészt pedig egy kicsit a színházi viselkedéskultúrát is megtanulják” - emelte ki Wéber Zsóka, az Ózdi Városi Óvodák Újváros Téri Tagóvodájának óvodapedagógusa.

Az utolsó felcsendülő dal közben a gyerekek jókedvűen táncoltak, majd hangos éljenzéssel és tapssal jutalmazták meg a társulatot. Az apróságok boldogan emlékeztek vissza a számukra mókás részekre.

„A maci, mert az nagyon vicces volt” - nyilatkozta Vasas Anna.

A történet természetesen happy enddel végződött, mindenki kigyógyult a szerelmi lázból, a barátság és a szeretet viszont megmaradt a bájos szereplők között. A gyerekek vidáman, élményekkel gazdagodva hagyták el az épületet.