Kiütéssel győzött Berki Renátó a Police Fight Challengen, megrendezték a II. Spartan Nemzetközi Sport Díjatadó Gálát
Sport
2023. okt. 9.

Kiütéssel győzött Berki Renátó a Police Fight Challengen, megrendezték a II. Spartan Nemzetközi Sport Díjatadó Gálát

Kiütéssel győzött Berki Renátó a Police Fight Challengen, megrendezték a II. Spartan Nemzetközi Sport Díjatadó Gálát. Eseménydús volt az elmúlt időszak a Pitbull Team számára.

Nagy sikernek örvendett az a jótékonysági küzdősportgála, amelyet a Budapesti Rendészeti Sportegyesület szervezett Police Fight Challenge 2023 néven. A meghívásos rendezvénynek a Kellner Ferenc Sportközpont Madárfészek Ökölvívó Akadémia adott otthont. A bevétel a Szolgálat-teljesítés Közben Alapítványt támogatta. A gálával Mátyás Balázs posztumusz rendőr törzsőrmesternek kívántak méltó emléket állítani, aki szolgálatteljesítés közben 2018 februárjában vesztette életét egy balesetben. A Madárfészek Ökölvívó Akadémia Alapítvány vezetősége, valamint az alapító, Erdei Zsolt profi ökölvívó-világbajnok is az esemény mellé állt. A gálán a rendvédelmi szervek hivatásos tagjai és rendvédelmi alkalmazottai vehettek részt különböző kategóriákban. Berki Renátót az a megtiszteltetés érte, hogy ő képviselhette városunkat és vármegyénket a megmérettetésen. Az Ózdi Rendőrkapitányság nyomozója az első menet negyvenedik másodpercében kiütéses győzelmet aratott ellenfelével szemben.

„Engem sosem a díjak, amik ösztönöznek egy ilyen versenyen. Nem azért megyek el egy ilyen versenyre, hanem azért, mint ahogy említettem is, hogy ennek az apropója az, hogy itt a szolgálat közben elhunyt kollégáknak a tiszteletére próbáltunk gyűjteni” - mondta Berki Renátó, a Pitbull Team versenyzője.

Renátó sokat készült a versenyre mesterével, Soós Lajossal. A versenyszezon beindult, továbbra is sok erőt és energiát fektetnek az edzésekbe. Az elmúlt időszakban sok mindent történt a Pitbull Team háza táján. Többek között megrendezték a II. Spartan Nemzetközi Sport Díjatadó Gálát is a Nemzeti Filmtörténeti Élményparkban, ahol olyan klasszisokat ismertek el, akik sokak előtt példaként állnak.

„Ez egy meglepetés volt szinte mindenkinek. Próbáltuk úgy csinálni a dolgokat, hogy ebből senki ne lásson semmit, csak eljöjjenek erre a rendezvényre, aztán ott szembesültek vele, talán ez lett a meglepetés. Most már mondjuk ezt mindenki tudni fogja, hogy mire készülök. Innentől kezdve egy olyan dolgot szeretnék kiépíteni ebben a városban, ami nemzetközi szintű lesz, ami nagyon nagyon komoly embereket fog elhozni” - nyilatkozta Soós Lajos, a Pitbull Team edzője.

A teljesség igénye nélkül, itt járt például Peter Verschuren, egy olyan holland fiatalember, aki jobb kézfej nélkül született. 2000-ben kyokusin karatéban világbajnok lett. Pályafutása során 126 meccset vívott, ebből 99-et nyert meg és mindössze 27-et vesztett el, ám nem csak küzdősportolók kaptak díjat. Teniszező, kosárlabdázó, kézilabdázó, testépítő és autóversenyző páros teljesítményét is kiemelték a rendezvényen, amelyet már második éve hagyományteremtő céllal hívtak életre. Emellett köszönetet mondtak azoknak a szponzoroknak is, akik időről időre támogatják az egyesület munkáját és törekvéseit.