Az időseket köszöntötték a Bolyky Tamás Úti Idősek Klubjában
Város
2023. okt. 9.

Az időseket köszöntötték a Bolyky Tamás Úti Idősek Klubjában

A szépkorúakat ünnepelték a Bolyky Tamás Úti Idősek Klubjában. Óvodások és iskolások kedveskedtek műsorral, valamint az Ózdi Szívbetegek Egyesületének tagjai is felléptek.

Janiczak Dávid polgármester és Bányai Zsuzsa, az ÓTSZEGYII igazgatója köszöntötték a résztvevőket. A helyiség zsúfolásig megtelt, a klubtagok nagy szeretettel fogadták az előadásokat, az ilyen események ugyanis mindig szívet melengetőek számunkra.

„Rengeteg idős és szépkorú társunk találta meg a helyét, és tölti a mindennapjait jó társaságban. Most az idősek világnapja alkalmából egy kisebb rendezvényt szerveztünk nekik, ahol több gyerekcsoport is előadást tartott és a Szívklub tagjai is fellépnek, ezzel hozva egy kis változatosságot és örömöt ezen nap kapcsán az életükbe” - fogalmazott Janiczak Dávid, polgármester.

Az ovisok körtánccal és énekkel, míg az iskolások egy, az ember teljes életét bemutató produkcióval készültek. A születéstől kezdve eljutottunk egészen odáig, míg valaki nagymama, illetve nagypapa korú lesz és unokái vannak. A különböző életszakaszokat bemutató előadást verses, táncos és énekes elemek is tarkították, amibe a közönség is bekapcsolódott. A gyerekek szavait hallgatva sokan meghatódtak, egy kisfiú és egy kislány a műsor végén pedig ajándékkal is kedveskedett az időseknek.

„Itt lakom az Öregek Fiatalok Házában már több mint tíz éve. Van egy nagyon drága kis unokám és ez az ünnepi alkalom, ami most van az időseknek, ez szívszorongató, mert ilyenkor tapasztaljuk meg azt, hogy a gyerekeink, az unokáink milyen szeretettel vannak felénk” - mondta Schuller Ferencné.

Ezt követően a Szívklub tagjai dalokat adtak elő, mely szintén nagy sikert aratott a közönség köreiben. A résztvevők örömmel fogadták a dalcsokrot és jókedvűen énekeltek együtt társaikkal. A héten további helyszíneken is folytatódik az idősek világnapja programsorozat.

„Ezen a héten az ÓTSZEGYII intézményiben az idősek világnapját ünnepeljük sorra. A mai napon a Bolyky Tamás Úti Idősek Klubjában rendeztük meg ünnepségünket. Nagyon nagy öröm számomra, hogy ilyen sok tagja van a klubunknak és az általános iskolások, óvodások is megajándékozták egy-egy műsorral az időseinket. Én kívánok minden idősnek nagyon boldog és egészségben gazdag éveket” - hangsúlyozta Bányai Zsuzsa, az ÓTSZEGYII igazgatója.

A mai kellemes hangulatú eseményen boldogan gyűltek össze a klub tagjai és nagy örömmel fogadták a műsorszámokat. Egy olyan ajándékot kaptak, ami maradandó emléket jelent számunkra.