Változatlan a helyzet – Továbbra sem szerzett pontot az ÓAM-Ózdi KC
Sport
2023. okt. 17.

Változatlan a helyzet – Továbbra sem szerzett pontot az ÓAM-Ózdi KC

Továbbra sem sikerült pontot szereznie az ÓAM-Ózdi KC-nak. Az NB I/B. hetedik fordulóját játszották hétvégén. Most a Kecskeméti TE gárdája kerekedett a mieink felé.

A Kecskeméti TE gárdáját fogadta az ÓAM-Ózdi KC a Marosi István Városi Sportcsarnokban a bajnokság hetedik fordulójában. Lendületesen kezdődött a mérkőzés, hiszen a hatodik perc végén már 4-4 állt a táblán. A mieink a nyolcadik percre 6-4-re tornázták fel előnyüket, ám az ellenfél gyorsan felzárkózott. Konyicsák Tamás hetest is védett. Támadásban játékosaink koncentráltak voltak, zsinórban ötször találtak a hálóba. Ekkor időt kértek a vendégek, majd megnyitották védekezésüket, de a különbség nem sokat változott. A játékrész hajrája viszont az alföldieké volt. Két rossz lövés, egy kapufa, egy labdaeladás, néhány vitatható játékvezetői ítéletet követően félidőben 14-14-et mutatott az eredményjelző.

A fordulás után folytatódott a KTE jó sorozata, ám Rozner Kevin két és Zelei Botond egy góljával újra átvettük a vezetést. A Kecskemét emberelőnyét kihasználva az 57. percre kiegyenlített. Az igazán izgalmas percek a véghajrában következtek, amikor minden gólunkra gól volt a válasz. 28-28 volt az állás, amikor kiállították Konyicsákot a kapuból. Kocsis Csaba vezetőedző időt kért, az utolsó fél percben a győzelemért támadhattunk. Tóth Márk Patrikkal szabálytalankodtak. A szabaddobás után Skoda Leventének kellett kiszorított helyzetből célba venni a kaput, de mellé lőtt. Hat másodperc volt hátra. A kapus rohant a labdáért, indított, ekkor pedig Horváth Andor szinte a félpályáról lőtt a kapunkba. Végeredmény ÓAM-Ózdi KC – Kecskeméti TE 28-29.

„A mi dolgunk az, hogy hétről hétre próbáljunk meg javulni és építkezni. Nyilván aki tájékozódott a klub jelenlegi és a múltbeli helyzetéről, az ki tudja olvasni, hogy igazából mi lehet a reális célunk a közeljövőre. Mindenképpen az, hogy egy olyan csapatot tudjunk felépíteni, aki akármelyik osztályban is, de erősséget fog képviselni” - nyilatkozta Kocsis Csaba, az ÓAM-Ózdi KC vezetőedzője.

Kocsis Csaba azt is elmondta a végjáték kapcsán, hogy ilyen ezerből egy van. A szezonban egyébként most játszottunk a legjobban. Közel voltunk a győzelemhez. A ellenfélnek nem volt könnyű dolga.

„Az egész mérkőzésre úgy próbáltunk készülni, hogy minél kevesebb technikai hibával tudjunk eljönni egy olyan csapathoz, aki keresi magát és minél előrébb szeretne kerülni ebből a mostani helyzetből. Gondoltuk, hogy nem lesz egyszerű dolgunk, hiszen egy olyan lehetőség és olyan bizonyítás volt bennük, ami ezt a mérkőzést kihozta. Az, hogy ennyi technikai hiba mellett, ennyi ziccert kihagyva, ilyen meccset tudtunk játszani az tényleg a játékosoknak köszönhető, hogy a végén a helyén volt a szívük” - értékelt Tóth Norbert, a Kecskeméti TE vezetőedzője.

Az Ózdnak eddig nem sikerült pontot szerezni a bajnokságban, így a tabella legvégén állnak. Legközelebb idegenben lépnek pályára október 22-én és a Pick Szeged U21-es gárdájával küzdenek meg. A hazai közönség október 28-án láthatja majd őket. A Marosi István Városi Sportcsarnokban a Ceglédi KK csapatát látják vendégül.

Képek forrása: facebook