A Görbetükör Színi Társulat előadását láthatták az Olvasóban
Kultúra
2023. okt. 18.

A Görbetükör Színi Társulat előadását láthatták az Olvasóban

A kiskakas gyémánt félkrajcárja című interaktív előadás részesei lehettek ma azok a gyerekek, akik ellátogattak délelőtt az Olvasó Színháztermébe.

Zsúfolásig megtelt az ÓMÉK-Olvasó Színházterme ma délelőtt, hiszen a Görbetükör Színi Társulat előadásában A kiskakas gyémánt félkrajcárja című mesejátékot nézhették meg a gyerekek. Az interaktív, zenés produkcióra a városból és a környékről olyan sok kisgyerek ellátogatott, hogy szinte nem volt férőhely. Amikor elkezdődött az előadás, a színpadon megelevenedett az isztambuli palota környezete és hangulata.

„Én nagyon boldog ember vagyok, mert egyrészt azzal foglalkozhatom, amit szeretek és azt, hogy gyerekeknek játszhatok, az egy külön öröm. Mert a gyerek, az mindig gyerek marad. A mai világban az internettel, a telefonokkal, a tabletekkel, a kütyükkel a gyerekek el vannak foglalva, és így rosszabb és károsabb hatás éri őket. A színház egy kisgyermeknek a szívében és lelkében egy üdítő pár perc, vagy egy óra, és ezt tőlünk kaphatja meg” - hangsúlyozta Kovács Róbert, a Görbetükör Színi Társulat társulatvezetője.

Éppen ezért nagyon oda kell figyelni, hogy milyen meséket dolgoznak fel. A társulat megpróbál minden esetben az eredetire törekedni, ami azt jelenti, hogy nem rugaszkodnak el a már megírt mese mondanivalójától. Lestál Margit óvodapedagógus, az Ózdi Városi Óvodák Árpád Vezér Úti Tagóvodájából kísért el közel húsz kisgyermeket.

„Tizenhét gyerekkel érkeztünk az előadásra. Előtte mind a négy csoporttal megbeszéltük ezt a mesét, elolvastuk természetesen. Van olyan csoport, ahol már ezt dramatizálták is. Nagyon- nagyon várjuk a gyerekekkel együtt, hogy megnézhessük együtt az előadást, mert biztos, hogy nagy élmény lesz nekünk” - nyilatkozta Lestál Margit, az Ózdi Városi Óvodák Árpád Vezér Úti Tagóvodájának óvodapedagógusa.

A mese arról a szultánról szól, aki soha többet nem akarja hallani azt a történetet, amiben ő pórul jár. A gyerekek nagyon várták már a mesét, voltak, akik korábban is ismerték a kiskakas történetét.

„Anyukámmal jöttem és a csoporttal. Nagyon jó ez a mese, anyukám is szokta mesélni” - mondta Tölgyesi Szonja Írisz.

„Hé, te szolga! Tedd bele a kútba, és beletette. Ennyi és akkor majd a többit megfogom látni, mert csak ennyit tudok belőle” - fogalmazott Vasas Léna.

A szultán és a félkrajcár története minden kisgyermeknek lekötötte a figyelmét, hiszen együtt énekeltek és közösen drukkoltak a kiskakasnak, hogy visszakapja a szemétdombon talált kincset.