Mindenszentek után a káposzta a sláger a Városi Piacon.
Hírek
2023. nov. 3.

Mindenszentek után a káposzta a sláger a Városi Piacon.

Az őszi slágertermékeket keresik leginkább a vásárlók az Ózdi Városi Piacon. A zsákos burgonyát, a hagymát, a savanyú káposztát és a télálló almát is sokan ilyenkor veszik meg.

Mindenszentek és Halottak napja elmúlt, így a virág után ismét a gyümölcsöké és a zöldségeké a főszerep az Ózdi Városi Piacon. Habár nagy tömeg nem volt, de minden árus standjánál állt néhány vásárló, akik célzottan kerestek egy-egy terméket. Az őszi borongós, esős időben rendkívül fontos a vitaminok pótlása, éppen ezért sokan keresik a savanyítani való káposztát.

„Ugye elmúlt a mindenszentek, elmúlt a halottak napja, és most a vevők áttérnek a C-vitamin tartalmú káposzta savanyítására. Tudatosan csinálják ezt a kedves vevők, hiszen évek óta tapasztalják azt, hogy a házilag betaposott káposzta az lényegesen jobb, mint amit esetleg máshol vásárolnak. És ősszel ezt a kedves vevők tudatosan csinálják, ezért beindult a savanyú káposztának a vásárlása, ami igencsak fontos az ózdi ember számára is." - mondta Fedora István, kereskedő

A káposzta mellett jelentős mennyiséget vásárolnak almából is, hiszen ehhez idén rendkívül kedvező áron juthatunk hozzá. Keresett termék még a télire tárolható zsákos hagyma és burgonya is, habár ezeknek visszaesett a forgalmuk annak ellenére, hogy olcsóbb, mint a tavaly volt. Sokan inkább csak annyit visznek haza, ami 1-1 étkezéshez szükséges.

„A klasszikus termékeket keresem, hagyma, burgonya, és a fokhagymát szoktam még nagyobb tételben fogyasztani.” - nyilatkozott Derencsényi Béla

Akadtak vevők, akik csupán leveshez való zöldséget tettek a kosarukba. A megfizethető árak mellett pozitívum, hogy a piacon igen jó minőségű és friss termékekkel találkozhatnak a vásárlók. Az árusok kínálata pedig bőséges, így mindenki megtalálhatja azt, amire szüksége lehet.