„Jegesen kezdődött az út miatt, de forrón folytatódott és a vége fantasztikus volt. Köszönöm” – Hernádi Judit színész, énekes volt a PóZdium vendége
Kultúra
2023. nov. 29.

„Jegesen kezdődött az út miatt, de forrón folytatódott és a vége fantasztikus volt. Köszönöm” – Hernádi Judit színész, énekes volt a PóZdium vendége

Óriási sikert aratott Hernádi Judit ózdi látogatása. A PóZdium színpadán felforrt a levegő, egy sanzon, egy vers és egy jól ismert sláger is elhangzott.

Hernádi Judit hálát ad a jó Istennek, hogy amit szeret csinálni, annak más örül. A tornatanár felmentette. Édesanyja inkább balettra vitte, míg ő a lányát judózni. Egyik sem volt jó ötlet. A színészetet gyógyító dolognak tartja, amely főként azt erősíti aki csinálja.

Megnyilvánulásai, szarkasztikus humora igazán lenyűgözte azokat, akik helyet foglaltak az Olvasó Adorján Lajos termében a pódiumbeszélgetésen. Hernádi Judit fizikatanárnak készült, de már az első órán kiderült számára, hogy az nem az ő világa. Mindig színésznő szeretett volna lenni, nyolc éves kora óta erre vágyott. Ahogyan ő fogalmazott: mindenki hülyének tartotta. Olyan erős kötődést érzett a pálya felé, mint amelyet a férfi iránt is, akihez feleségül ment.

„A férjemet is így ismertem meg sajnálatos módon, hogy a Pince Színházban voltam, és egyszer csak bejött hátul valaki és életemben nem láttam tényleg. Csak ott nagyon messze láttam. Akkor annyit mondtam, hogy Úristen, aki ennek a felesége lesz. És erre én lettem. Szóval azonnal tudtam, hogy ezzel ez a reláció és ez egy nagyon erős valami. Hát ez van” - mondta Hernádi Judit színész, énekes.

A Jászai Mari-díjas színész, énekes, érdemes művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja beszélt szerepeiről, lányával való kapcsolatáról, a könyvről, amelyet róluk írtak. A másfél órás beszélgetésen a Heti Hetesről is szó esett.

Az énekes először egy sanzonnal örvendeztette meg a közönséget. Majd egy tanmesét is előadott, amely egy majomkirályról szól. „Jegesen kezdődött az út miatt, de forrón folytatódott és a vége fantasztikus volt. Köszönöm”. Ma már ez a bejegyzés is szerepel az Olvasó vendégkönyvében. Nemcsak ő, hanem a nézők is jól érezték magukat tegnap este. Az érdeklődők megtekinthették azokból a plakátokból készült tárlatot, amelyen azok a híres ismert és elismert személyiségek szerepelnek, akik vendégei voltak eddig az Ózdi Városi Televízió nagy népszerűségnek örvendő televíziós talkshowjának. Mára tizennégyen vannak.

„Érdekes egy hölgy, nem ilyenre gondoltam a darabok után, illetve ahogy megismertük, ahogy énekelt. Teljesen más ember, de nekem nagyon tetszett. Olyan igazi. Magát, önmagát adta. Nagyon jól éreztük magunkat mindannyian, a barátnőim is. Én is” - nyilatkozta Valluch Tamásné.

„Fergeteges volt, azt kaptam amit vártam. Hernádi Judit színésznőt nagyon-nagyon szeretem, nagyon régóta. Nagyon örülök, hogy a Színházterembe tervezitek majd, mert azt gondolom nagyon sokan lemaradtak erről is, és nagyon sajnálom azokat, akik nem lehettek itt” - hangsúlyozta Acsay-Szűcs Gabriella.

A csokor virágot Hernádi Judit is örömmel fogadta, az átadást megelőzően azonban még szólt a tapsvihar. Döme Zsolt több mint harminc éve szerezte a Soha se mondd című slágert, amelynek Verebes István írta a szövegét. Az alkotók egy percig nem gondolták, hogy ekkora sláger lesz. Hernádi Judit egyedisége pedig azzá tette a dalt, ami. Tegnap este Ózdon is.