Ünnepváró Kutatók Éjszakája a JAG laborjában
Oktatás
2023. dec. 3.

Ünnepváró Kutatók Éjszakája a JAG laborjában

Ünnepváró Kutatók Éjszakáját rendeztek az Ózdi József Attila Gimnáziumban. Érdekes előadások hangzottak el, fizikai- és kémiai kísérleteket mutattak be a mostani és esetleges leendő diákoknak.

Az Ünnepváró Kutatók Éjszakájára lelkesen készültek a diákok és a pedagógusok is. Az elmúlt években több ok miatt sem tudták megtartani ezt a kísérleteket bemutató délutánt. A szervezők most azonban igyekeztek megmutatni, hogy milyen fantasztikus tudományokkal ismerkedhetnek meg a fiatalok az intézmény falai között. Az eseményen nemcsak a gimnázium, hanem más iskola diákja is részt vettek.

„A térségből, több általános iskolából is látogatott el hozzánk vendég, tanári vagy szülői kísérettel. Ismerettségi meghívás alapján érkeztek szép számmal, így megtöltötték a teljes labort. Bízunk benne, hogy folytatjuk ezt a hagyományt, és jövőre, valamint az azt követő években mindig tartunk ilyen mikulásváró ünnepséget. Én lettem a Mikulás” - mondta Vasas Attila, az Ózdi József Attila Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium pedagógusa.

A színes, látványos kísérletek mindenki tetszését elnyerték. A körülbelül egy órás programot egy téli mese köré fonták, ebbe építették bele a különböző fizikai- és kémiai bemutatókat. A történet végén természetesen a Mikulás is felbukkant, aki nem érkezett üres zsákkal. A Kutatók Éjszakája jó hangulatban telt, a gyerekek vidáman, élményekkel gazdagodva jöttek ki a laborból.

„Nagyon tetszett ez a rendezvény. Igazából ide járok, biológia tagozatra, és nagyon színvonalas volt a kutatók éjszakája, és nagyon tetszett az egész” - fogalmazott Kertész Petra.

„Én azzal a céllal érkeztem ide, hogy megnézzem, mégis miről szól ez az egész, és nekem nagyon tetszett. A felét le is videóztam” - nyilatkozta Kis-Papp Lóránt.

A résztvevőket különböző érdekességek várták az iskola folyosóján is. Mikroszkópok alatt különböző tárgylemezeket tekinthettek meg, apró robotokat is megnézhettek, de veszélytelen kísérletet is folytathattak. A szervezők bíznak abban, hogy rendszeresen, minden évben meg tudják majd rendezni ezt a fantasztikus-tudományos estet.