Öt éves az Ózdi Úszó Klub
Sport
2023. dec. 21.

Öt éves az Ózdi Úszó Klub

Ötödik születésnapját ünnepelte az Ózdi Úszó Klub. Az alkalomból egy játékos családi vetélkedővel egybekötött ünnepi műsort szerveztek, melyre számos vendéget meghívtak.

Schifter Tamás elnök köszöntötte az egybegyűlteket. Az Ózdi Úszó Klub immáron öt éves múltra tekint vissza. Ez alatt az idő alatt sok minden történt, a covid járvány és az energiaválság miatti bezárások az úszók életét és edzéstevékenységét is megnehezítették, de ma már a megszokott rendben, eredményesen tudnak tréningezni, amit az elmúlt időszak sikerei is bizonyítanak.

„A 2018-as év végén megalakult Ózdi Úszó Klub öt éves születésnapi zsúrját fogjuk most ünnepelni egy óriási nagy játékos vetélkedővel, azokkal a gyerekekkel és szülőkkel, akik egyébként nap mint nap megtisztelnek bizalmukkal, hogy hozzánk hordják a gyermekeiket. Ezen kívül az ingyenes óvodai úszásoktatásban résztvevők is bemutató úszással készülnek, illetve a nagy vetélkedő után szabad játék következik, ahol megemlékezünk arról, hogy milyen jó nekünk együtt ez a közösség és ez a csapat” - mondta Schifter Tamás, az Ózdi Úszó Klub elnöke.

Az alkalmon Janiczak Dávid polgármester mondott beszédet, amiben többek között kiemelte Kellóné Mezőtúri Márta, az Oktatási, Kulturális és Sport Bizottság elnökének szerepét abban, hogy az uszoda az energiaválságot követően idén a téli hónapokban is nyitva tarthat, segítve ezzel az úszók és az úszni tanulók munkáját egyaránt.

„Ahhoz, hogy ez az úszásoktatás működni tudjon, ahhoz kell az uszoda is. Ahhoz, hogy itt izzadjunk a trópusi körülmények között, ahhoz kell fűtés is. Ebben a legnagyobb szerepe idén Kellóné Mezőtúri Márta elnök asszonynak van, ugyanis év közben folyamatosan számolgattuk, hogy hogyan tudjuk működtetni majd az uszodát és igen nagy nehézségekbe ütköztünk volna, hogy ha elnök asszony esetleg nem teszi meg a szükséges lépéseket, amiket hál’Istennek megtett és a Honvédelmi Minisztériumhoz tartozó sportért felelős államtitkárnál elérte azt, hogy külön támogatásban, 18 millió forintos összegben biztosítja az uszoda rezsiköltségének kiegészítését” - tette hozzá Janiczak Dávid, polgármester.

A köszöntőket követően az ovisok bemutató úszást tartottak, majd következett a vetélkedő, ahol a családok csapatokba rendeződve a medencébe dobott tárgyak közül igyekeztek minél többet megszerezni. A játékos programba városunk első embere is bekapcsolódott. Szülők és gyerekek egyaránt örömmel ugrottak a medencébe és szorgosan szedték össze a labdát, a karikát és egyéb játékokat.

„Szerintem mindenki számára egy felemelő élmény, hogy itt lehet a gyerekekkel és karácsonyra ez mindenkinek egy külön ajándék, hogy szerepelhetnek. Izgalmas volt, jó volt, mindenki jól érzi magát” - hangsúlyozta Szurdokiné Kiss Katalin.

„Nem annyira sokat szedtem, de valamennyit igen” - nyilatkozta Szimel Boldizsár.

„Jó volt az apukámmal keresgélni azokat a gyöngyöket, a kristályokat volt a legnehezebb. Labdákat nem tudtunk csak egy-két darabot, azt a kis szivacsot meg, hát nem számoltam” - fogalmazott Koós-Nagy Márton.

Az eseményen Tornalja város sportreferense is tiszteletét tette, akivel jó kapcsolatot ápol az ózdi klub, hiszen a Kazinczy Ferenc Magyar Tanítási Nyelvű Általános Iskolából is minden évben idejárnak a gyermekek úszás oktatásra. A határon átnyúló kapcsolatokra méltán büszke az egyesület, amit a továbbiakban is fenn kívánnak tartani.