A befektetett munkának van eredménye! – vármegyei bajnokok a SZIKSZI és az Újváros Téri Általános Iskola tornászlányai
Sport
2024. jan. 17.

A befektetett munkának van eredménye! – vármegyei bajnokok a SZIKSZI és az Újváros Téri Általános Iskola tornászlányai

Számos érmet zsebeltek be a Torna Diákolimpia Vármegyei Döntőjén a SZIKSZI, valamint az Újváros Téri Általános Iskola tornászlányai egyéni versenyben és csapatban is.

Murányi Judit iránymutatásával gyakorolnak az ifjú hölgyek a SZIKSZI tornatermében. A közelmúltban megrendezett Torna Diákolimpia Vármegyei Döntőjén az V-VI. korcsoportban állhattak fel a dobogó legtetejére az ózdi középiskola tanulói. Molnár Noémi, Mocsárkó Nóra, Pápai Liliána, Nagy Norina és Kőműves Noémi voltak az aranyérmes csapat tagjai. Emellett egyéniben is sikerült győzelmet aratni, Molnár Noémi első, Mocsárkó Nóra pedig a második helyen végeztek. A megyei döntőn nyújtott kiváló eredmény azonban áldozatokkal járt.

„Én úgy gondolom, hogy a decemberi háziversenyünket nagyon jó, hogy megcsináltuk, mert kijöttek olyan problémák, amiket ki tudtunk még javítani januárra. Sajnos áldozatokat kellett hoznunk, a két ünnep között a szünetben végig dolgoztunk, heti 2-3 edzésünk akkor is volt. Ezek az edzések 2-3 óra hosszúak” - mondta Murányi Judit, edző, pedagógus.

A lányok tehát akkor is keményen dolgoztak, amikor mindenki más a megérdemelt pihenését töltötte. A csapatban számos kezdő tornász vett részt, így talán nekik kellett a legtöbb energiát befektetni a versenybe.

„Nagyon hosszas felkészülés áll mögöttünk, hiszen alapozással kezdtük az egész évet. Felépítettük a gyakorlatokat. Vannak, akik még most kezdtek beletanulni ezekbe a gyakorlatokba, és teljesen új elemekkel találkoztak például egy-egy kiszúrással, vagy más elemekkel. Őket is próbáltuk minél magasabb szintre felhozni. Nekik volt talán a legnehezebb, hiszen ők most kezdték el. De szerintem nagyon jól felkészültek és helyt állnak a csapatban, ügyesek voltak ők is. Azt gondolom, hogy mindenki nagyon sokat dolgozott azért, hogy méltón megmutathassuk a tudásunkat a versenyen” - hangsúlyozta Molnár Noémi.

Molnár Noémi amellett, hogy 12 éve foglalkozik szertornával, közreműködött az Újváros Téri Általános Iskola tanulóinak felkészítésében is. A kicsik szintén bejártak a téli szünetben edzeni, aminek meg is lett az eredménye. Az első korcsoportban ők is a képzeletbeli dobogó legfelső fokáig meneteltek a csapatversenyben, valamint egyéni küzdelemben is kiemelkedően szerepeltek. Nagy Viktória, Balog Virág, Szilágyi Zsófi, Bartók Laura, Nagy Lia és Birta Olívia alkották a csapatot. Egyéniben az első helyen Birta Olivia, a harmadikon pedig Nagy Lia végzett. A fiatal sportolók sokat készültek a döntőre, ahonnan büszkén tértek haza.

„Sokat gyakoroltam, meg Judit néninek megköszönhetem, hogy ilyen sokat tanított engem, hogy ezt a versenyt megnyerjem, sokat dolgoztam” - nyilatkozta Birta Olívia.

„Nagyon izgultam, nem hittem, hogy a csapat első lesz. De meglepődtem, mert első lett” - fogalmazott Nagy Lia Norina.

Korcsoportjában Csépányi-Bárdos Lara egyéni ezüstérmet szerzett, Babik Blankának pedig aranyérem került a nyakába.

„Nagyon jó szerintem a torna, nem lehet abbahagyni, én nagyon szeretem. És nekem ez az életem” - tette hozzá Csépányi-Bárdos Lara.

„Nagyon sok munkát kell belefektetni, heti sok edzésünk volt és hosszú időtartamú. Viszont teljesen megéri, mert a versenyen az az érzés, amikor felállsz, vagy kihívnak, hogy megnyerted, vagy amikor a csapattal együtt örülsz, az felbecsülhetetlen szerintem” - emelte ki Babik Blanka.

Az ózdi tornászlányok számára a győzelem után sincs megállás, heti több alkalommal edzenek. Február második felében rendezik az országos diákolimpiai elődöntőt, erre készülnek jelenleg is, hogy ismét a legjobb formájukat mutathassák.