Egységes döntés az ülésen
Kistérség
2024. febr. 8.

Egységes döntés az ülésen

A 2024. évi költségvetésről és a bölcsődék nyári nyitvatartásáról is tárgyalt Ózd Kistérség Többcélú Társulása Társulási Tanácsa. A napirendi javaslatok mindegyikét elfogadták.

A Városháza nagy tanácstermében gyűlt össze Ózd Kistérség Többcélú Társulása Társulási Tanácsa. A tagok az év első ülésére érkeztek. Elsőként a társaság saját bevételeinek és adósságot keletkeztető ügyleteiből eredő fizetési kötelezettségeinek jóváhagyása került előtérbe. Ma délután beszéltek továbbá a 2024. évi költségvetésről is.

„A társulás egyhangúlag elfogadta az idei költségvetést durván másfél milliárd forintos főösszeggel. Fontos megjegyeznünk, hogy nincs adósságunk, nincs felvett hitelünk, nincs pályázati kötelezettségünk. Bízunk benne, hogy továbbra is a kistérség, Ózd és a környékbeli települések érdekeit tudja szolgálni, mint ahogy eddig is. Fontos újra kiemelni, bár már egy kicsit régebbi történet, de azért az ügyeleti átszervezéseknek nagyon örülünk, hogy ezt a pénzügyi és most már szervezési terhet is levették a vállunkról, úgyhogy tudunk a szakmai feladatokra koncentrálni” - emelte ki Kormos Krisztián, az Ózd Kistérség Többcélú Társulása Társulási Tanácsának elnökhelyettese.

A szociális és gyermekjóléti szolgáltatások feladatainak ellátását a társulás által fenntartott Ózd és Térsége Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Integrált Intézmény látja el. A költségvetés összeállításánál az volt a fő irányelv, hogy a szociális és gyermekjóléti feladatok színvonalát megőrizzék, valamint próbáljanak meg takarékosan gazdálkodni az év zavartalan működése érdekében.

„Több olyan kötelező önkormányzati feladat is van, amit egyes kisebb települések önállóan nem tudnak ellátni, ezért is jött létre a kistérségi társulás, amely egyetlen intézményével, az ÓTSZEGYII-vel működteti ezeket a feladatokat. Ilyenek a szociális szférában, az idősek ellátásában, akár a bölcsődék területén is találhatók, így ezt a tizenhét település egyaránt igénybe veheti, ezért is fontos ennek az intézménynek a folyamatos működtetése és színvonalának a fenntartása” - mondta Janiczak Dávid, az Ózd Kistérség Többcélú Társulása Társulási Tanácsának elnöke.

A költségvetés után szóba került a bölcsődék nyári nyitvatartási rendje is. Az előterjesztésben az alábbi időpontokat határozták meg.

Katona József úti Bölcsőde
zárva: 2024. július 22. - 2024. augusztus 16.
ügyeletet tart maximum hat fő számára: Újváros téri Bölcsőde

Újváros téri Bölcsőde
zárva: 2024. június 24. - 2024. július 19.
ügyeletet tart maximum 16 fő számára: Katona József úti Bölcsőde

A nyári időszak egyéb munkanapjain a bölcsődék változatlan nyitvatartással működnek majd. Ezt el is fogadta a grémium.