Teaparti – A böjtre készültek a Rózsafüzér Királynéja Közösségi Házban
Egyház
2024. febr. 13.

Teaparti – A böjtre készültek a Rózsafüzér Királynéja Közösségi Házban

A böjtre való felkészülés jegyében telt a tegnap délután a Rózsafüzér Királynéja Közösségi Házban. Az egyházközség tagjai egy teaparti keretében erősítették Istenbe és egymásba vetett hitüket.

Szőke Gábor római katolikus plébános stílusosan egy teafiltert mutatott a jelenlévőknek a Rózsafüzér Királynéja Ózd-Bolyok Római Katolikus Plébánia mellett található Közösségi Házban. Teapartit már hét éve, kéthetente rendszeresen tartanak. Minden alkalom más-más téma köré épül. Az asztalokon ilyenkor apró sütemény és persze az összejövetelek elengedhetetlen kelléke, a tea is helyet kap.

„Nagyon jó kis közösség jött össze. Nemcsak ilyen beszélgetős alkalmak vannak, hanem főleg kirándulásokat is szervezünk, ahol ez a csapat, az alapgárda, akik eljönnek, jelentkeznek és nagyon várják ezeket az alkalmakat is, a kirándulásokat is. Szalonnasütéseket is szoktunk, amikor már jobb idő van, és nagyon örülnek, hogy itt lehetnek együtt, meg mi is örülünk, hogy együtt vagyunk velük” - mondta Jene Andrásné.

Szőke Gábor arra kérte a közösség tagjait, hogy engedjék el fantáziájukat, és találjanak ki más alternatívát a tárgyra, amelyet a kezében tart. Elhangzott a csengő, karácsonyfadísz, madáretető, függöny rojt, de még edénytisztító szerkezet is volt a javaslatok között. A római katolikus plébános olyan átéléssel adja át az egy-egy kérdéshez kapcsolódó gondolatait, hogy az a közösség tagjait is rögtön magával ragadja. Az Istenbe vetett hit ápolása mellett, az egymás közti bizalom kibontakoztatása is cél ezeken az alkalmakon, amelyet időről időre formálnak és alakítanak. Holnap hamvazószerda, így a hétfő este a böjtre való felkészülés jegyében telt.

„Ráfutunk arra, hogy mi is az a böjtölés. Van-e értelme a 21. században böjtölésről, lemondásról beszélni, amikor mindenhonnan ömlik ránk az, hogy fogyasszál még többet, még jobbat, még újabbat, még modernebbet, vagy pedig jó egy kicsit stopot mondani. A stop táblánál megállni és azt mondani a testnek, a szellemnek, a léleknek, hogy nem. Most egy kicsit most megnézem, hogy milyen anélkül, hogy aztán még nagyobb lelki tartalommal tudjam megélni azt, amire 40 napon keresztül most majd készülünk. Húsvét ünnepét” - fogalmazott Szőke Gábor, római katolikus plébános.

Dr. Ternyák Csaba egri érsek két éve áldotta meg a Rózsafüzér Királynéja Ózd-Bolyok Római Katolikus Plébánia mellett felépített Közösségi Házat. Az összetartozás erejét szimbolizáló épületben szervezett programokra minden korosztály szívesen látogat.