Közterületet tisztítottak meg a helyiek Cipó városrészben a Vasvári Pál úton
Város
2024. márc. 11.

Közterületet tisztítottak meg a helyiek Cipó városrészben a Vasvári Pál úton

Helyiek kezdeményezésére tisztult meg Cipóban a közterület. A nagy mennyiségű hulladékot ismeretlen elkövetők helyezték el a Vasvári Pál úton.

Cipó városrészben, a Vasvári Pál úton élők lettek figyelmesek arra, hogy ismeretlen személyek közterületre hordják a hulladékot. A zöldterület jelentős részét szemét borította, ezért a helyiek Zsuponyó Anett területi képviselőtől kértek segítséget.

„Nagy meglepetésemre most nem én kezdeményeztem ezt a szemétszedési akciót itt a Vasvári Pál úton, hanem az itt élők kerestek meg, hogy ők össze szeretnék szedni. Persze ezt nagy örömmel fogadtam. Úgyhogy konténert, szemeteszsákot és kesztyűket tudtam ehhez nekik biztosítani. Meg fogják tisztítani a területet” - mondta Zsuponyó Anett, alpolgármester, területi képviselő.

Rubint Mária a környéken lakik. Kezdeményezésére indult el a szemétszedési akció. Megkereste és megkérte az utcában élőket, hogy csatlakozzanak a völgy megtisztításához.

„Nagyon szemetes Cipó, sokan idehordják a szemetet is. Nevet nem tudok mondani, de autóval is hordják ide és az itt lakók is. Azt nem tudom, mert még nem láttam. De most úgy gondoltam, hogy össze kell fogni, de túl sokan nem jöttek el sajnos. Szeretnénk megtisztítani ezt a területet, ahová sokan ledobálták a sok szemetet” - nyilatkozta Rubint Mária.

A szorgos kezeknek köszönhetően hamar visszanyerte régi formáját a terület. A helyiek abban bíznak, hogy a jövőben nem kerül sor hasonló szemetelésre, és tiszta környezetben tölthetik mindennapjaikat.