CFMOTO Quad – Negyedik alkalommal szerveztek találkozót Ózdon
Szabadidő
2024. márc. 25.

CFMOTO Quad – Negyedik alkalommal szerveztek találkozót Ózdon

Vasárnap délelőtt tavaszi túrát szerveztek a CFMOTO quadosok. Negyedik alkalommal közel százharmincan gyűltek össze. Hetven quaddal vettek részt az eseményen.

Motorzúgástól volt hangos a MaNDA parkoló. Most hétvégén rendezték meg negyedik alkalommal a CFMOTO quad találkozót. Hamar megtelelt a gyülekezőhelyszín, hetven quados sorakozott fel, várva az indulást. A rendezvény főszervezője Pavlon Adrián régóta készült egy újabb találkozó megrendezésére. Szerencsére az idő is kedvező volt a motorsport szerelmeseinek, a nap is kisütött. A túrán bárki indulhatott. A közúton haladás alapfeltétele csupán az volt, hogy rendszámmal rendelkezzen a jármű. Az idei alkalommal az Ózdi Rászorulókért Alapítvány javára is gyűjtöttek a résztvevők. Janiczak Dávid, városunk polgármestere is értesült az eseményről, így az idei alkalommal is szívesen csatlakozott a túrához.

„Negyedik alkalommal került megrendezésre az ózdi quad túra, melynek különlegessége is van, hiszen az Ózdi Rászorulókért Alapítványnak van egy jótékonysági gyűjtés a túra kapcsán. Pavlon Adrián szervezte most is a túrát. Rengetegen jöttek el az ország különböző részeiről is. Nagy öröm ez számomra, hiszen rengeteg olyan ember jött el, aki egyébként Ózdot lehet, hogy meg sem látogatta volna. Emiatt viszont eljön és csodálkozik a környékünkben, hogy milyen gyönyörű helyen élünk” - mondta Janiczak Dávid, polgármester.

Az előző évekhez képest, egyre nagyobb számban vesznek részt az eseményen. A legtöbben Ózdról és a környékről jöttek, de Szlovákiából is érkeztek az extrém kirándulásra. Ákosék a CFMOTO klub tagjai miskolciak. Ők saját csapattal is rendelkeznek, mely Quaddisznók névre hallgat.

„Tavaly nagyon jó volt. Szlovákiában is nagyon jó túrát csináltunk. Ilyenkor itt már nagyon sokan vagyunk, barátságokat tudunk kialakítani, összeszerveződünk másik motorozásokra, meg ide is. Sokszor találkozunk új emberekkel, meg akikkel, egyébként is szoktunk quadozni. Tavaly Szlovákiában gulyáslevest ettünk, idén pedig pörköltet fogunk, állítólag. Remélem olyan jó lesz a túra, mint tavaly. Attól félek, hogy sár most nem lesz” - nyilatkozta Komáromi Ákos, a Quaddisznók szóvivője.

A várakozás remek hangulatban telt, a megjelentek beszélgettek, fényképezkedtek. Miután mindenki megérkezett, karavánba sorakozva indultak útnak. A program több állomást is érintett, egy része közúton, másrésze pedig a természetben zajlott. Először a Bíben-völgybe mentek, ahol tartottak egy rövid megbeszélést. A következő állomás Hétes volt, ahol a salakdombokon folytatódott az adrenalintúra. A napot végül egy közös étkezéssel koronázták meg Hangonyon. A szervezők bíznak abban, hogy rendszeresen tudnak majd a jövőben is hasonló, színvonalas túrákat szervezni.