Akikre büszkék vagyunk! – Bartók Béla születésnapján ünnepelték a tehetségeket az Újváros Téri Általános Iskolában
Oktatás
2024. márc. 26.

Akikre büszkék vagyunk! – Bartók Béla születésnapján ünnepelték a tehetségeket az Újváros Téri Általános Iskolában

Motivációs videók, hangszeres játék, ének és tánc színesítette az Újváros Téri Általános Iskolában rendezett tehetségnapot, melyet már harmadik alkalommal szerveztek.

A tehetségeket ünnepelték Bartók Béla születésnapján az Újváros Téri Általános Iskolában. A tematikus napot immáron harmadik alkalommal rendezték meg. A szervezők idén megújították a korábbi tematikát.

„Ebben az évben egy picikét a koncepciónk frissült, mert azzal az ötlettel álltunk elő, hogy mutassuk meg a gyerekeknek, hogy Ózdról, ebből a pici, hátrányos helyzetűnek nevezhető városkából is gyakorlatilag mindenhová el lehet jutni a világban. Ha a gyerekekben van tehetség, van szorgalom és van egy álmuk, van valami vágy a szívükben, akkor nincs akadálya annak, hogy ők ezt meg tudják valósítani” - mondta Tóthné Kocska Orsolya Éva, az Újváros Téri Általános Iskola tehetséggondozó munkaközösség vezetője.

A műsorpaletta rendkívül színes volt. A fiatalok rövid videókat nézhettek meg híressé vált egykori növendékektől, akik között volt válogatott és NB1-es kézilabdás, kutatóorvos és nemzetközi bajnok dartsjátékos. A robotika bemutató is igen népszerű volt a diákok körében. Az aulában a mozgatható falakon a rajzban tehetséges tanulók munkáit állították ki. A tantárgyi- és sportsikereket elért fiatalok, illetve csapatok tagjai oklevélben részesültek és neveik felkerültek a „Büszkeségeink” falra. Az eseményt tánc, ének, hangszeres játék és az iskolában végzett, kiemelkedő sikereket elért diákok előadásai tarkították.

„Nagy örömünkre szolgál az, hogy most erre az időszakra sok jó eredményünk összegyűlt az iskolában. Nagyon sok téren, itt a sport, a magyar nyelv, a matematika – hirtelen ezek jutnak eszembe. Én főleg matematikával foglalkozom. Tíz napja volt az eredményhirdetése például a Zrínyi matek versenynek, ahol az iskolánk gyerekeinek eredményei alapján Borsod vármegye legeredményesebb általános iskolája lettünk” - emelte ki allóné Endrész Gabriella, az Újváros Téri Általános Iskola tehetségkoordinátor pedagógusa.

Az iskolában kiemelt figyelmet fordítanak a tehetséggondozásra. Ezt mutatja az is, hogy az intézmény 2018 óta birtokolja az Akkreditált Kiváló Tehetségpont minősítést.