Harmincadik születésnapját ünnepelte az Ózdi Szép Szó Irodalmi Kör az Ózdi Városi Könyvtárban
Kultúra
2024. ápr. 12.

Harmincadik születésnapját ünnepelte az Ózdi Szép Szó Irodalmi Kör az Ózdi Városi Könyvtárban

Harminc éves jubileumát ünnepelte az Ózdi Szép Szó Irodalmi Kör az Ózdi Városi Könyvtárban. Vetítéssel, versekkel és egy kiadvánnyal emlékeztek vissza az elmúlt évekre.

Az Ózdi Városi Könyvtárban gyülekeztek az Ózdi Szép Szó Irodalmi Kör tagjai. A mostani esemény különlegességét az adta, hogy idén lett harminc éves a társaság. Az alapítás óta sok szép pillanatot éltek meg együtt, de azért vannak olyan mindennapos nehézségek is, amelyeket le kell küzdeniük.

„Megtiszteltetés számomra az, hogy megélhettük ezt a harminc évet, és hogy éppen az én vezetésemmel. Nagyon nehéz évek vannak azért mögöttünk, szerintem ebben a közegben és a mostani időben nem annyira elterjedtek az irodalmat kedvelők és az írók, viszont egyre több, akit próbálunk megfogni. Legyen az fiatal vagy idős” - mondta Fazekasné Szabján Erika, a Szeretet Gyermekei Alapítvány Ózdi Szép Szó Irodalmi Kör vezetője.

Az eseményen Dankóné Magyar Mária köszöntötte a megjelenteket. Majd átadta a szót Janiczak Dávidnak, aki egykor aktív tagja volt az irodalmi körnek. A polgármester kiemelte, szép emlékeket őriz az egyesületben eltöltött időszakról.

„Bejöttem a könyvtárba, elmondták, hogy mikor üléseznek, eljöttem az egyik ülésükre és így belekeveredtem lényegében az egyesületbe. Nagyon jól éreztem magam, mert egy olyan társaságot ismertem meg, akik tényleg amatőr művészeket is befogadnak, egymással szívesen találkoznak, megosztják a gondolataikat” - emelte ki Janiczak Dávid, polgármester.

A köszöntők után sorban olvasták fel a verseket a jelenlévők. A vendégek között Kocsisné Heiler Éva előadóművész is helyet foglalt, aki az irodalmi kör tagjának egyik versét szavalta el. A sok rímbe szedett költemény mellett két dal is felcsendült a délután folyamán. Mészáros-Varga Judit elvarázsolta a közönséget hangjával.

A jubileumra egy kiadvány is készült, amelyben visszatekintenek az egyesület harminc évére. Színes fotókkal és leírásokkal emlékeznek a kiemelkedő eseményekre. Az irodalmi kör tagjai számára szinte hihetetlen, hogy ennyi évet megéltek együtt.

„Én nem tudom elhinni, olyan hamar eltelt ez a harminc év, de én nagyon büszke vagyok erre, hiszen nagyon sok minden történt velünk” - nyilatkozta Vámosiné Kovács Ilona, a Szeretet Gyermekei Alapítvány Ózdi Szép Szó Irodalmi Kör alapító tagja.

Az esemény után egy kötetlen beszélgetésen vehettek részt a vendégek és a kiállított paravánokon fotók segítségével nosztalgiázhattak a kör tagjai.