„A mi ünnepünk, a te egészséged!” – A dombfutással folytatódott a Kondi Napok programsorozat
Sport
2024. ápr. 15.

„A mi ünnepünk, a te egészséged!” – A dombfutással folytatódott a Kondi Napok programsorozat

Közel hetvenen mérettették meg magukat a Kondi Napok második állomásán. A dombfutó versennyel folytatódott vasárnap a sportos próbák sora.

Az Ózdi Teknőc Diák- és Szabadidősport Egyesület dombfutó versenyére érkezőket már évek óta verőfényes napsütés fogadja. Az időjárás pedig vasárnap délelőtt sem hazudtolta meg magát. Remek körülmények között rendezték meg a Kondi Napok második állomását, ugyanis a téli túra után ez a próba következett. A megmérettetés most is a legkisebbek rajtjával indult a Bíben-völgy lábánál.

„Hat korosztályra bővítettük a versenyzési lehetőséget. Az ovisoktól kezdve, az idősebbekig, a hatvan év felettiekig eredményt fogunk hirdetni. Különböző távokat hirdettünk meg, a legkisebbek kisebb emelkedőt mennek, a középiskolásoknak és a felnőtteknek azért komoly magasságokat kell legyűrni” - mondta Vanczák Attila, az Ózdi Teknőc Diák- és Szabadidősport Egyesület elnöke.

Korcsoportonkénti indítással szépen sorban mindenki elkezdte szedni a lábát cél felé, amely nem kis kihívást tartogatott a résztvevőknek. A mozgásforma a többség szívéhez közel áll.

„Nagyon szeretek futni” - nyilatkozta Nagy Zsolt Bendegúz.

„Azért tartom fontosnak a futást, mert nagyon jó kondícióba lehet tőle az ember, illetve sokat lehet vele fogyni. Mióta futok fogytam is, illetve izmosodtam. Minden versenyen ott vagyok, amit a futóklub szervez” - tette hozzá Kalász Máté.

A rendezők előzetesen abban bíztak, hogy sokan kilátogatnak majd a helyszínre, hiszen ez az egyik legnépszerűbb állomása a Kondi Napoknak. A jegyzőkönyvbe végül 68 teljesítő eredményét regisztrálták. A részvevők befutóéremmel gazdagodtak, korcsoportonként az első három helyezettet külön is értékelték, a legkisebbeket apró játékfigurával lepték meg. A következő állomás az úszás lesz június hetedikén, de addig is minden csütörtökön várnak mindenkit a stadionba a „30-as futásra”.