A futballé a főszerep – Pedagógus továbbképzést tartottak a Bolyky Tamás Általános Iskolában
Sport
2024. ápr. 17.

A futballé a főszerep – Pedagógus továbbképzést tartottak a Bolyky Tamás Általános Iskolában

Játékmódszertani továbbképzést indított a Magyar Labdarúgó Szövetség Grassroots osztálya. A tanfolyamnak a Bolyky Tamás Általános Iskola adott otthont.

A Bolyky Tamás Általános Iskola adott otthont annak a felnőtt továbbképzésnek, amelyet a Magyar Labdarúgó Szövetség Grassroots osztálya indított óvodapedagógusok és alsó tagozatos tanítók számára. A program játék módszertanra épül, amely meséken keresztül, új technika használatával mutatja be az oktatást.

„Játékos formában próbálják a Walt Disney meséken keresztül elérni a gyerekeket, hogy minél többet mozogjanak sportoljanak, illetve hát a labdával is minél jobban bánjanak. Ez a módszer egy újfajta megközelítés, erre kidolgoztak egy programot, amelyet szerencsére sikerült elhozni időben ide Ózdra is, mert nagyon sokan érdeklődtek iránta. Elsősorban óvónők, alsós pedagógusok, de van itt még edző is, aki kíváncsi a programra” - nyilatkozta Vanczák Attila, a Bolyky Tamás Általános Iskola igazgatóhelyettese.

Kiss-Szegedi Réka az MLSZ koordinátora tartotta a két napos továbbképzést. Az első alkalmat március 8-án rendezték, amely szintén egy fél napot ölelt fel. A program 2023-ban indult útjára. Szeretnék bemutatni, hogy a labdarúgás milyen hatékony tud lenni a gyerekek nevelésében, személyiségfejlődésében, valamint kommunikációs képességeik, mozgáskultúrájuk és sportszeretetük megalapozásában.

„A tapasztalat az, hogy most már ez egy országos program, elindultunk a kollégámmal együtt, és igyekszünk minden megyében tartani képzést, jelenleg az ózdi képzésünkön most huszonhét fő vesz részt. Ők azt ötödik csapat, akik elvégzik ezt a képzést, ennek igen csak az elején vagyunk. Azon kívül vármegyeszékhelyeken és kisebb városokban is voltunk már, mint Nagykálló. Az a tapasztalat, hogy egy-egy alakalommal ilyen húsz és negyven fő között érdekli a pedagógusokat. El szeretnék végezni a képzést, ez egy új szemlélet a játékosság, az öröm és a futball alapjai vannak ötvözve benne” - mondta Kiss-Szegedi Réka, a Magyar Labdarúgó Szövetség Grassroots osztályának koordinátora.

Akik elvégzik a tanfolyamot, azok a Bozsik Intézményi Programban sportcsoportvezetőként tevékenykedhetnek. Óvodásokkal és alsó tagozatos tanulókkal foglalkozhatnak majd.