Zene, tánc, jó hangulat és vattacukor. Idén is több százan látogattak ki május elsején az Ifjúsági Parkba
Szabadidő
2024. máj. 2.

Zene, tánc, jó hangulat és vattacukor. Idén is több százan látogattak ki május elsején az Ifjúsági Parkba

Idén is sokan látogattak el a majálisra. Az eseménynek az Ifjúsági Park adott otthont. A szervezők színes programokkal készültek az eseményre.

Idén is több száz ember látogatott ki május elsején az Ifjúsági Parkba. A munka ünnepén kitelepült több politikai párt is. Az Ózdiakért és Ózdért Egyesület a színpad mellett állított fel egy sátrat.

„Ahogy tavaly, idén is részt veszünk a május elsején itt az Ifjúsági Parkban. Az Ózdiakért és Ózdért Egyesület egy sátorral jött ki a rendezvényre, ahol bográcsgulyással várunk bárkit, aki hozzánk betéved. Jó beszélgetések, jó humorú mondások és sok viccelődés van a mai napon. Örülök neki, hogy ilyen jó hangulatban telik a május elseje nálunk” - mondta Janiczak Dávid, az Ózdiakért és Ózdért Egyesület polgármesterjelöltje.

A bográcsgulyás nagy sikert aratott, a standnál sokan megfordultak. A majálison a Fidesz-KDNP csapata is részt vett, náluk is vidám légkör fogadta az arra járókat.

„Rendkívül fontosnak tartjuk a közösségépítést. Így a mai napon, május elsején is a segítőinket, tagtársainkat, jelöltjeinket láttuk vendégül itt a sátrunkban. Készültünk nekik ebéddel és egyéb finomságokkal. Ezenkívül természetesen vártuk és várjuk sok szeretettel az ózdiakat is egy jó beszélgetésre” - nyilatkozta Dr. Csuzda Gábor, a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje.

A délután első felében helyi csoportok léptek színpadra. A Kék Sirály Együttes, az Ózdi Nyugdíjas Klub és az Ózdi Szívbetegek Klubjának tagjai is szórakoztatták a közönséget. A hagyományokhoz híven a májusfa állításban a Szabad Szombat Táncegyüttes és az Ózdi Gyöngyvirág Néptáncegyesület tagjai is közreműködtek. A park területén kiegészítő programok is várták a látogatókat. Sokan érkeztek kisgyerekkel, házi kedvenccel.

„Fú, hát mi még most érkeztünk, úgyhogy mi még nem nagyon próbáltunk, de tudtuk a tavalyiról, hogy ott a játszó részleg az így nagyon jó lesz szerintem" - fogalmazott Kocsis Nimród.

„Nagyon kedves barátnőmnek a lánya fellép az Erika C klubbal, úgyhogy vágytunk rá, hogy megnézzük mindenféleképpen. Nagyon jó az idő, jó a hangulat. A programok is nagyon kecsegtetőek úgyhogy reméljük, hogy jól fogjuk érezni magunkat. Örülünk, hogy megrendezték ismét városunkban” - mondta Tóthné Simon Ilona.

Képviseltette magát az Ózdi Ebtelep is, akik több kutyát is elhoztak. A standjuknál volt lehetőség adományozásra és örökbefogadásra is. A rendőrség munkatársai mini Kreszparkot alakítottak ki az egyik sportpályán, amelynek kerítésén egy művészi alkotást is láthattak az arra sétálók.

„Az installációval arra kerestük a választ, hogy hogyan jelenik meg az emberek emléke Facebook-on. A kommentárokat dolgoztuk fel kép és szöveg formájában. Erre a választ Bárdos Marcell alkotótársammal kerestük” - emelte ki Berkeszi Dávid, alkotó.

A színpadon a Dance Fitness csoport tagjai sportos koreográfiákat adtak elő. Ezt követően ismét a tánc került a középpontba. Az Ózdi Néptánc Egyesület és az Erica C. Dance School & Company csoportjainak produkcióit láthatták a nézők. 18 órától a zenéé volt a főszerep. Színpadra lépett a Happy Gang zenekar, akik slágereikkel tovább fokozták a hangulatot.

„Nagyon jó volt a buli. Egy nyolc perce jöttünk le a színpadról. Nagyon jó volt a hangulat, nagyon sokan összejöttünk, ennél több nem is kell egy majálison. És tudták a dalokat, ez jó hír” - nyilatkozta a Happy Gang.

Majd Heincz Gábor, Biga következett, aki magyar és angol dalokat is előadott. Az est utolsó fellépője Dévényi Tibor, az ország Tibi bácsija volt, aki retro slágerekkel idézte fel a múltat. Előkerült a híres pöttyös labda is. A majálisról bővebben Kaleidoszkóp című magazinunkban láthatnak összeállítást.