Kulturális műsor színesítette a Szív Klub anyák napi ünnepségét
Közösség
2024. máj. 8.

Kulturális műsor színesítette a Szív Klub anyák napi ünnepségét

Anyák napi ünnepséget tartottak az Ózdi Szívbetegek Egyesületének tagjai a Civil Házban. Az eseményt két részből álló kulturális műsor színesítette.

A Civil Ház mozitermében foglaltak helyet az Ózdi Szívbetegek Egyesületének tagjai és számos meghívott vendég. Levora Sándorné, az egyesület elnöke köszöntötte a megjelenteket. Anyák napja május első vasárnapjára esik. A klubban már tíz éves hagyomány, hogy ilyenkor nagyszabású kulturális műsorral készülnek. A vendégeket Kellóné Mezőtúri Márta, az Oktatási, Kulturális és Sport Bizottság elnöke is köszöntötte. Az anyák napja eredetéről beszélt, majd saját gyermekkorára emlékezett vissza és nagymamája szavait elevenítette fel.

„Én azt hiszem, hogy ez a szeretet, amikor gyermekünk születik, ez tulajdonképpen az egész életünkben jelen van. Jelen van, amikor megszületik, ahogy itt az előbb Böbe is mondta, jelen van amikor óvodába, iskolába jár. Én is azt hittem, hogy na majd megnőnek és akkor túladunk rajtuk és kicsit könnyebb lesz, de nem adunk túl rajtuk. Ugyanúgy aggódunk értük, ugyanúgy óvjuk őket. Ugyanúgy próbálnánk tanácsot adni” - mondta Kellóné Mezőtúri Márta, az Oktatási, Kulturális és Sport Bizottság elnöke.

Kiemelte, hogy nekik édesanyaként, nagymamaként annyi a kötelességük, hogy szeressék és óvják gyermekeiket. A kulturális műsort a vendégfellépők nyitották meg. Elsőként az Újváros Téri Általános Iskola apróságai léptek a színpadra. Minden gyerek készült verssel, de közösen is énekeltek. A produkciójuk végén minden hölgynek adtak egy szál papírvirágot. Utánuk Nagy Zsófia az Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola növendéke következett, aki különféle dalokkal örvendeztette meg a résztvevőket.

Az Ózdi Gyöngyvirág Néptánc Egyesület apróságai több koreográfiát is előadtak. A kicsik után a Dance Square SE növendékei mutatták be tánctudásukat. A klub tagjai nagyon kedvelik ezeket az alkalmakat.

„Mi igyekszünk mindig változatos programokat csinálni. Mi minden héten kedden találkozunk. Nyilván nem jön el mindenki minden héten. Most olyan hatvanhat főnél tartunk létszámilag, de már újak is jelentkeztek, de hát nem is arról van szó, hogy mindig el kell jönni, hanem kit melyik program érdekel. Olyan visszajelzéseket kapunk, hogy nehezebben indulnak el, hogy most öltözködni kell, jönni kell, viszont mikor eljöttek és jól érezték magukat, utána azt mondják, milyen jó, hogy mégis eljöttek” - nyilatkozta Levora Sándorné, az Ózdi Szívbetegek Egyesületének elnöke.

Az est hátralévő részében a Szív Klub tagjainak produkciói következtek. A tagok tánccal, énekkel és verssel is készültek. A paletta tehát idén is nagyon színes volt.