Győzelmet arattak
Sport
2021. okt. 25.

Győzelmet arattak

Megszerezte az idény első hazai pontjait a Lóci DSE felnőtt női kézilabda-csapata. A mieink a Juventus - Panoráma Hevesi SE együttesét látták vendégül a Marosi István Városi Sportcsarnokban.

Nem indult jól az összecsapás a hazai együttes számára. A meccs első periódusában a vendégcsapat magabiztosan játszott, azonban nem tudtak jelentősen ellépni a mieinktől. A második játékrészben a hazaiak felszívták magukat, és a mérkőzés negyvenharmadik percében sikerült egyenlíteniük, majd kilenc perccel a sípszó előtt meg is fordították az állást. A véghajrában fej-fej mellett haladtak, de az ózdiak kitartásuknak köszönhetően tartani tudták az előnyt. Végeredmény: Lóci DSE - Juventus - Panoráma Hevesi SE 29-28.

„Könnyebb mérkőzésre számítottunk, tudtuk, hogy mit játszik a Heves. Nagyon rágörcsöltünk, szerettük volna megszerezni ezt a két pontot, talán ezért is volt ez a sok technikai hiba. Rengeteg kihagyott helyzetünk van, az ifi meccsen történt egy sérülés, ami így talán rányomta a bélyegét a felnőtt meccsre, és a szélsőnket elvesztettük. Valószínűleg térdsérülés, de a lányok szíve-lelke ott volt a pályán most, úgyhogy ez most nem a szakmának köszönhető ez a két pont, hanem inkább a lelkesedésünknek” - értékelt Tomolyáné Bak Judit, a Lóci DSE vezetőedzője.

A Hevesi SE edzője nem kívánta értékelni a meccset. A mieink az őszi szünet miatt a következő héten minden nap tartani fognak edzést, hogy felkészülten álljanak a legközelebbi megmérettetés elé. A hatodik forduló alkalmával Debrecenbe látogatnak.

„Nyilván az, hogy győztünk, az nagyon jó érzés. Bár azt hozzá kell tenni, hogy úgy gondolom, a csapat nem játszott túl jól, de a két pont a miénk, és ez bőven elég most nekünk” - mondta Darabos Erika, a Lóci DSE játékosa.

A találkozót követően az ózdiak négy ponttal, a tabella kilencedik helyéről várják a folytatást. A csapat a Marosi István Városi Sportcsarnokban legközelebb november 6-án, szombaton lép pályára. Akkor a Csépe Salgótarjáni SKC ellen próbálják meg begyűjteni a hazai pontokat.