Egy csipet Spanyolország – FlamenCorazón Arte Táncszínház az ÓMÉK-Olvasóban
Kultúra
2024. jún. 18.

Egy csipet Spanyolország – FlamenCorazón Arte Táncszínház az ÓMÉK-Olvasóban

Caminos című előadásával varázsolt spanyol hangulatot az ÓMÉK-Olvasó színpadára a FlamenCorazón Arte Táncszínház. A több mint egy órás táncelőadást élő zene és énekszó kísérte.

Ritmikus óraketyegéssel indult az a táncelőadás, amelyet tegnap este rendeztek az ÓMÉK-Olvasó színpadán. A FlamenCorazón Arte Táncszínház Caminos című produkcióját hozta el az ózdi közönségnek. Az Andalúziából származó flamencót, amely közel 200 éves múltra tekint vissza, manapság már spanyol népzeneként említik. Magyarországon sokáig szinte ismeretlen volt ez a műfaj.

„Legközelebb Bécsben volt egy mesternő, akihez én kijártam, és után ’98-ban jutottam el először Sevillába, Barcelonába és Andalúziába egy nagy körútra, ahol két hónapos tanulmányúton vettem részt, és onnantól kezdve szinte minden nyaramat kint töltöttem, hol két hetet, hol három hetet, hol hat hetet, ahogy az anyagi keretek engedték, hogy fejlesszem a tudásomat” - mondta Lippai Andrea, a FlamenCorazón Arte Táncszínház alapítója, táncművésze.

Az előadás címe, a Caminos Utazásokat jelent, éppen ezért a műsor a tánc nyelvén mutat be számos helyszínt. A produkció a pandémia ideje alatt született, ez adta az ötletet a koncepcióhoz.

„Úgy éreztük, hogy ebben a bezárt, furcsa helyzetben mégis engedjük meg magunknak, hogy tényleg mindenhová elutazhassunk, és ezért az az alcíme is, hogy ez egy utazás térben, időben, gondolatban, lélekben, hiszen mindenféle latin amerikai dallamok is felcsendülnek az előadás során” - nyilatkozta Pirók Zsófia, a FlamenCorazón Arte Táncszínház alelnöke, művészeti vezetője.

A színes és rendkívül mozgalmas táncokat élőzene kísérte. Emellett többször felcsendült az énekszó is. Több mint négyszázan vettek részt ezen a különleges hangulatú utazáson. A közönség érdeklődéssel nézte végig az előadást, amit hangos tapssal díjazott.