Rendőrautó, sziréna és trükkök. Rendőrségi bemutató az Ózdi Petőfi Sándor Általános Iskolában

Rendőrségi bemutatót szerveztek az Ózdi Petőfi Sándor Általános Iskola pedagógusai. A programok közt szerepelt rendőrkutyás foglalkozás és pár lövés is eldördült.

Két nap és itt a tanév vége, elkezdődik a nyári szünet. Az iskolákban már nincs tanítás. Elfáradtak a tanárok és diákok egyaránt. Az Ózdi Petőfi Sándor Általános Iskolában a tanulás helyett már a szórakozásé a főszerep. A pedagógusok színes programokkal készültek az utolsó hétre.

„A csütörtöki napra egy rendőrkutyás bemutatót tartogattunk. Segítségünkre volt a városi rendészet, illetve a rendőrség is beállt az udvarra egy rendőrautóval. A gyerekek beülhettek, kipróbálhatták a szirénát. A kutyás bemutatót nagyon élvezték, elsütöttek egy fegyvert, ami óriási riadalmat keltett és az első kérdés az volt, hogy igazi volt-e ez a fegyver, de megnyugtatták őket, hogy csak egy riasztópisztoly volt. A kutyát nagyon élvezték. Síri csendben figyelték, hogy mit csinál a kutya” - mondta Keresztes Enikő, az Ózdi Petőfi Sándor Általános Iskola igazgatója.

Az Ózd Városi Rendészet szakemberei Rióval, a malinois–németjuhász keverék kutyussal érkeztek az iskolához. Az okos négylábú fegyelmezetten követte a kiadott parancsokat. A támadás szimulációnál a kutya viselkedése nagyon tetszett a gyerekeknek.

„A kutya, akit Riónak hívnak és megmutatták, hogy hogyan védi meg a gazdáját” - nyilatkozta Tóth Blanka Kamilla, az Ózdi Petőfi Sándor Általános Iskola tanulója.

Az Ózdi Rendőrkapitányság munkatársai is kivonultak. Ők egy rendőrautóval álltak be az udvarra. A gyerekek beülhettek és kipróbálhatták a szirénát.

„Beülhettem a kocsiba, a kutya megtámadta a bácsit, lövöldöztek a pisztollyal és ennyi” - emelte ki Burai Amanda, az Ózdi Petőfi Sándor Általános Iskola tanulója.

A nap sztárja egyértelműen Rió volt. Az izgalmas rendezvényen még pár lövés is eldördült. Az egyenruhások bemutatták, hogy hogy működik egy riasztópisztoly és milyen hangot ad, amikor elsül a fegyver. A gyerekek jól szórakoztak a rendhagyó tematikus napon.

(forrás)