Rendőrautó, sziréna és trükkök. Rendőrségi bemutató az Ózdi Petőfi Sándor Általános Iskolában
Oktatás
2024. jún. 20.

Rendőrautó, sziréna és trükkök. Rendőrségi bemutató az Ózdi Petőfi Sándor Általános Iskolában

Rendőrségi bemutatót szerveztek az Ózdi Petőfi Sándor Általános Iskola pedagógusai. A programok közt szerepelt rendőrkutyás foglalkozás és pár lövés is eldördült.

Két nap és itt a tanév vége, elkezdődik a nyári szünet. Az iskolákban már nincs tanítás. Elfáradtak a tanárok és diákok egyaránt. Az Ózdi Petőfi Sándor Általános Iskolában a tanulás helyett már a szórakozásé a főszerep. A pedagógusok színes programokkal készültek az utolsó hétre.

„A csütörtöki napra egy rendőrkutyás bemutatót tartogattunk. Segítségünkre volt a városi rendészet, illetve a rendőrség is beállt az udvarra egy rendőrautóval. A gyerekek beülhettek, kipróbálhatták a szirénát. A kutyás bemutatót nagyon élvezték, elsütöttek egy fegyvert, ami óriási riadalmat keltett és az első kérdés az volt, hogy igazi volt-e ez a fegyver, de megnyugtatták őket, hogy csak egy riasztópisztoly volt. A kutyát nagyon élvezték. Síri csendben figyelték, hogy mit csinál a kutya” - mondta Keresztes Enikő, az Ózdi Petőfi Sándor Általános Iskola igazgatója.

Az Ózd Városi Rendészet szakemberei Rióval, a malinois–németjuhász keverék kutyussal érkeztek az iskolához. Az okos négylábú fegyelmezetten követte a kiadott parancsokat. A támadás szimulációnál a kutya viselkedése nagyon tetszett a gyerekeknek.

„A kutya, akit Riónak hívnak és megmutatták, hogy hogyan védi meg a gazdáját” - nyilatkozta Tóth Blanka Kamilla, az Ózdi Petőfi Sándor Általános Iskola tanulója.

Az Ózdi Rendőrkapitányság munkatársai is kivonultak. Ők egy rendőrautóval álltak be az udvarra. A gyerekek beülhettek és kipróbálhatták a szirénát.

„Beülhettem a kocsiba, a kutya megtámadta a bácsit, lövöldöztek a pisztollyal és ennyi” - emelte ki Burai Amanda, az Ózdi Petőfi Sándor Általános Iskola tanulója.

A nap sztárja egyértelműen Rió volt. Az izgalmas rendezvényen még pár lövés is eldördült. Az egyenruhások bemutatták, hogy hogy működik egy riasztópisztoly és milyen hangot ad, amikor elsül a fegyver. A gyerekek jól szórakoztak a rendhagyó tematikus napon.