Megbecsült sportolók
Sport
2021. nov. 11.

Megbecsült sportolók

Polgármesteri elismerésben részesültek az Ózdi Funkcionális Training Sport Egyesület sportolói. Az okleveleket az Oktatási, Kulturális és Sport Bizottság elnöke adta át a versenyzőknek.

Az ÓFTSE versenyzői ebben az évben is számos helyen tették próbára felkészültségüket. Befektetett munkájukat pedig rendszerint arany, ezüst, vagy bronzéremmel jutalmazták. A már közel nyolc éves múltra visszatekintő egyesület egyik célkitűzése, hogy minél szélesebb körben mutathassák meg a sportág szépségeit.

„Az Ózdi Funkcionális Training Sport Egyesületet 2014-ben hoztuk létre, pontosan azért, hogy az erőemelést, mint sportágat népszerűsítsük, minél többen megismerhessék, és nagyon büszkék vagyunk a sportolóinkra, akik tényleg kiváló eredményeket érnek el. Azon leszünk, hogy ezen túl is még jobb eredményeket hozzanak és még több ember, még jobb eredményeket érjen el ebben a sportágban” - mondta Gyuricskáné Csendes Zsuzsanna, az Ózdi Funkcionális Training Sport Egyesület elnöke.

A tagok legutóbb szeptember 19. és 25. között a Miskolcon megrendezett erőemelő világbajnokságról tértek haza remek eredményekkel. Tegnap délután többek közt ezért is látogatta meg őket Gömöri úti edzőtermükben Kellóné Mezőtúri Márta. Az Oktatási, Kulturális és Sport Bizottság elnöke nem érkezett üres kézzel. Polgármesteri elismeréseket nyújtott át a versenyzőknek. Az oklevelek átadását ő szorgalmazta, véleménye szerint az egyesület sportolóinak erőfeszítéseit az önkormányzat nem hagyhatja figyelmen kívül.

„A mai világban nem lehet elhanyagolni a testedzést, a testformálást, az egészséges életmód felé haladást, vagy arra való törekvést. Én úgy gondolom, hogy ez az egyesület, ahol most jelenleg vagyunk, erre kiváló példa. Én szeretnék a jövőben is minden olyan egyesületet támogatni, akik önerőből, saját akaratukból nagy eredményeket érnek el” - hangsúlyozta Kellóné Mezőtúri Márta, az Oktatási, Kulturális és Sport Bizottság elnöke.

Gyuricska István erőemelő szakosztályvezető most nem volt jelen, de sok minden köszönhető neki. Mindig jól kidolgozott edzéstervekkel igyekszik felkészíteni a csapatot és mentálisan is segíti őket. Fáradozásinak pedig van gyümölcse, hiszen egyéni csúcsokból és magyar rekordokból sem volt hiány az elmúlt hónapokban. Valamint számos országos, Európa és világbajnoki címet is a magukénak tudhatnak.

„Mindig jólesett a barátok, ismerősök, rokonok, elismerése, de az hogy most így felfigyelt ránk a város, ezt el nem lehet mondani milyen melegséggel töltötte el a szívünket, és most már joggal lehetünk büszkék az eredményeinkre” - nyilatkozta Sztrunga Ildikó, az Ózdi Funkcionális Training Sport Egyesület sportolója.

Az edzőteremben az elavult fűtésrendszer miatt már több éve nehézségekkel küzdöttek. A megbecsülés kifejezésén túl anyagi támogatást is kaptak, amelyet egy új klíma beüzemelésére fordítottak. Az összeget a Tinet Pro Kft. egészítette ki. A légkondicionáló berendezés már működik, használatával komfortosabb körülmények között készülhetnek a tagok a téli időszakban is a további megmérettetésekre.