Látványos koreográfiák
Sport
2022. márc. 1.

Látványos koreográfiák

Félévet zártak az Erica C. Dance School ózdi táncosai. Az Olvasó színpadán minden csoport megmutathatta tudását a legkisebbektől a nagyokig.

A Erica C. Dance School életében már nagy hagyománya van annak, amikor a fiatalok bemutathatják tánctudásukat nyilvánosan egy program keretében. A tánciskola ózdi tagozata a vírushelyzet miatt pontosan két év és öt nap kihagyás után huszonkettedik félévzáróját tartotta meg az Olvasóban.

„Természetesen közösségkovácsoló, közösségépítő hatása is van, hiszen a táncórák a különböző csoportoknak egymástól teljesen független időkben tartjuk. Nem nagyon találkoznak egymással a növendékek, különösen azok, akik más napokon is járnak táncolni. Viszont az ilyen lehetőségek, akár a fellépés, akár a fellépést megelőző egész napos színpadi főpróbák, az egy nagyon jó alkalom arra, hogy lássák egymást, megismerjék egymást, megismerjék egymás munkáját, tánctudását a színpadon, akár egy próbafolyamat közben is” - emelte ki Zsámbokiné Vadas Szilvia, az ECDS Ózd művészeti vezetője.

A táncosok amellett, hogy képet kapnak társaikkal kapcsolatban, ilyenkor hozzátartozóiknak és a közönségnek is megmutathatják, hogy miről is szólt számukra az elmúlt időszak. Az érdeklődők valamennyi csoport produkcióját láthatták a délután folyamán. A fiatalok a különböző koreográfiákat nagy lelkesedéssel vitték színpadra. A fellépésre most is nagyon készültek. Már a próbákon is mindent beleadnak.

„Bemegyünk a terembe, van amikor elmondjuk, hogy mi történt velünk. Bemelegítünk, az nagyon fontos és utána elkezdjük a táncot. Elpróbáljuk néhányszor, és ha valami nem sikerül, akkor megbeszéljük” - mondta Szűcs Kamilla, táncos.

A 2022-es versenyszezon április elején indul számukra. Mind az ózdi, mind az egri testvériskolában két-két versenycsoporttal gőzerővel készülnek a megmérettetésekre, elsősorban korosztályokra és tudásszintekre szabott mozdulatsorokkal. A tervek között szerepel egy teljesen új koreográfia is, amelyet majd a tanévzáró vizsgán fognak bemutatni az érdeklődőknek.