Kilenc gazdátlan kutyát szállítottak el Hétes telepről a Szurkolók az Állatokért csapat tagjai
Város
2022. márc. 30.

Kilenc gazdátlan kutyát szállítottak el Hétes telepről a Szurkolók az Állatokért csapat tagjai

Újra városunkba látogattak a Szurkolók az Állatokért csapat tagjai. Ez alkalommal Hétes-telepet térképezték fel, és beszélgettek az ott lakókkal a helyes állattartás szabályairól.

Legutóbbi látogatásuk alkalmával a Szurkolók az Állatokért csapat aktivistái adománygyűjtést szerveztek az egyik bevásárlóközpont parkolójában. Többfajta árucikket lehetett megvásárolni, melyekkel a helyi ebtelepet segítették. A tagok gyakran megfordulnak városunkban. Legutóbb februárban jártak itt, amikor is több módon igyekeztek felhívni a figyelmet a felelős állattartás módjára és fontosságára.

„Már sokadik alkalommal járnak itt a szurkolók Hétes-telepen. Az a cél, hogy a telepet megszabadítsuk a kóbor kutyáktól. Ha itt tudunk bizonyítani, akkor szerintem bárhol máshol is ez menni fog. Közben a Szurkolók elmagyarázzák a felelős állattartás szabályait a lakóknak. Változott az állatvédelmi törvény. Ezekre is felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy hogyan és milyen módon kellene az állatokat tartani úgy, hogy ne legyen törvénybe ütköző” - mondta Fidrus Péter, polgármesteri referens.

Különböző szervezetekkel tevékenykednek együtt, több ilyen akciót bonyolítottak már le a segítségükkel. A kiválasztott ebeket pár napon belül állatorvoshoz viszik. Vannak olyan kutyusok, akiken látszik, hogy komolyabb problémájuk van, így őket rögtön kórházba szállítják. Egy pár hét múlva újra visszatérnek a területre állatorvossal, aki oltani és chipelni fogja a gazdával rendelkező kutyákat. Emellett az itt lakókkal beszélgetnek a felelős állattartás feltételeiről.

„Nem fogunk elvinni gazdáktól kutyát, ha ők belemennek az oltásba. Mi azt szeretnénk megmutatni a világnak, hogy akarattal, tudással, megértéssel és a felelős állattartásra való figyelemfelhívással meg lehet egy olyan telep problémáját oldani, mint Hétes” - nyilatkozta Kapin Richárd, a Szurkolók az Állatokért Nonprofit Kft. alapítója.

A csapat ma kilenc kóbor ebet vitt el magával. A szervezet tagjai felvilágosítást adtak a jelenlegi szabályozásokról, és több fontos dologra is felhívták a kutyatulajdonosok figyelmét. Többen együttműködőek voltak, így próbálnak ezentúl odafigyelni háziállataik tartási körülményeire.