Megtelt érdeklődőkkel az Olvasó Színházterme. Földes László Hobótól József Attila legnagyobb verseit hallhatták a megjelentek
Kultúra
2022. ápr. 27.

Megtelt érdeklődőkkel az Olvasó Színházterme. Földes László Hobótól József Attila legnagyobb verseit hallhatták a megjelentek

Földes László Hobo előadása töltötte meg érdeklődőkkel az Olvasót tegnap délután. Mintegy hetven perc alatt a költő legnagyobb verseit hallgathatta meg a közönség.

Földes László Hobo József Attila előadására rengeteg érdeklődő érkezett, szinte megtelt az egész Olvasó Színházterme. Egységesen, 200 forintért válthattak jegyet az érdeklődők. Ez a kedvezményes ár a Déryné Programnak volt köszönhető. Az esemény emellett a Kultúr Páholy egyik eleme is volt.

„Földes László Hobo előadása József Attila estként egy hetven perces műsort rejt magában. Olyan szerencsés helyzetben vagyunk, hogy ez egyébként egy kamarateremre szánt előadás, de nekünk a hatalmas érdeklődés miatt le kellett hoznunk az eseményt a Színházterembe” - mondta Fábián-Dobos Eszter, az ÓMÉK művelődési ágazatvezetője.

A „Tudod, hogy nincs bocsánat” című verses estet már több mint nyolcvanezren látták. József Attila költeményei a mai napig nagyon közkedveltek. Az előadást Vidnyánszky Attila rendezte, ami a Nemzeti Színházban látható már több éve. A költő életművét próbálja bemutatni, amelybe a legnagyobb műveit válogatták bele.
 
„Ezek olyan versek, amelyek beszívják az embert. Tehát nem elő kell adni, hanem az ember átadja magát, akkor önmaga tud lenni. Nem vagyok színész, nem úgy mondom, mint ők. Nem állítom be, nem tagolom, nem változtatom a hangszintem. Engedem, hogy a versek hassanak rám, és én ekkor őszintén viselkedem. Igazából az a mérce, például a Kései siratónál, hogy nem tudom, hogy jól sikerült-e vagy rosszul, hanem azt tudom, hogy őszinte volt-e vagy sem” - fogalmazott Földes László Hobo, dalszerző, előadóművész.

A hetven perc alatt többek között a Nagyon fáj és a Tudod, hogy nincs bocsánat című versek is elhangoztak, amik nagyon nagy hatással vannak az előadóra. A költemények átélésével átérzi a fájdalmat, ami mindig elveszi az energiáját. A családjára és a közönségére azonban mindig számíthat, velük tudja újra feltölteni magát. Rengetegen voltak kíváncsiak erre az előadásra.

„Földes László munkásságát egészen kicsi korom óta követjük a családommal. Igazából én miatta szerettem meg a verseket, főleg a megzenésítetteket. Nekem ez egy nagyon-nagy öröm, hogy éppen Ózdra látogat. El is maradt már egyszer, úgy is volt, hogy másik városba is elmegyünk, de ez a legnagyobb ajándék, hogy ilyen közelre kellett jönni. Kíváncsian várjuk” - nyilatkozta Molnár Luca.

A dalszerző most könyve megjelenését várja, ami már a nyomdában van, emellett egy turnéra is készül zenekarával. A héten még a gyenesdiásiak is megtekinthetik ezt az előadást. Az Olvasó következő programja egy különleges légtánc show lesz. A NEW STEP Fitnesz és Táncstúdió tagjai a földön és a levegőben is látványos produkciókkal mesélik el Pán Péter történetét.