Különleges légtánc show - Pán Péter története a New Step Fitnesz és Táncstúdió előadásában
Kultúra
2022. máj. 6.

Különleges légtánc show - Pán Péter története a New Step Fitnesz és Táncstúdió előadásában

Pán Péter történetét tekinthették meg az Olvasóban az érdeklődők. Az előadás különlegessége, hogy a nagy része a levegőben zajlik. A New Step Fitnesz és Táncstúdió tagjai gyerekek.

Hammock, karika, silk és loops. Ezeket és még hasonló tárgyakat láthattak ma azok, akik ellátogattak az Olvasóba. A New Step Fitnesz és Táncstúdió tagjai Pán Péter történetét mutatták be. A szolnoki társulat előadásának különlegessége, hogy a földön és a levegőben is zajlanak a történések.

„Láttunk róluk egy ajánlót és tavaly év végén felvettük velük a kapcsolatot, hogy szeretnék, ha a Pán Péter előadásukat itt is színre vinnék. Egyedülálló a maga nemében ez az előadás, ugyanis ilyen akrobatikus légtánc show még nem volt az Olvasó színpadán” - mondta Fábián-Dobos Eszter, az ÓMÉK művelődési ágazatvezetője.

Már hosszú hónapok óta készülnek erre az előadásra a tagok. Szolnokon már kétszer láthatták az érdeklődők Pán Péter történetét. A legkisebb táncos hat éves, a legidősebb pedig tizenkilenc esztendős. Hetente többször próbálnak.

„Ezek a gyerekek versenyszerűen sportolnak. Van, akinek heti hét edzése van, szóval szinte mindig formában vannak. A Pán Pétert pedig mindig felfrissítjük az előadás előtt, így készülünk rájuk” - nyilatkozta Sánta Renáta, a New Step Fitnesz és Táncstúdió koreográfusa.

Több táncstílusból tevődnek össze a koreográfiák, amelyeket akrobatika és légtánc elemek is színesítenek. A különleges eszközökön a fiatalok már évek óta gyakorolnak. A Pán Péter alakját megformáló hölgy már hat éve tagja a társulatnak. Számára ez a közösség már a második családja.

„Az egyik barátnőm ide járt és elhozott egy edzésre. Onnantól kezdve tudtam, hogy én ezt szeretném csinálni. A légtornát még csak három éve kezdtem. Itt az egyesületben nyílt ugye lehetőségem rá és elkezdtem” - fogalmazott Dancz Boglárka, a New Step Fitnesz és Táncstúdió tagja.

Az előadás gyerekeknek és felnőtteknek is hatalmas élményt nyújt. A nyolcvan perces táncjátékot kétszer tekinthette meg ma a közönség. Ez az esemény is szerepelt a Kultúr Páholy programban. Az Olvasóban legközelebb a Portugál című darabot tekinthetik majd meg június tizenegyedikén, az ÓMI Zenés Színház jóvoltából az érdeklődők.