Előtérben a környezeti nevelés
Oktatás
2022. máj. 10.

Előtérben a környezeti nevelés

Szilvafát ültettek a Digitális Spartacus Asztalitenisz Klub tagjai az Ózdi Városi Óvodák Árpád Vezér Úti Tagóvodájának udvarán.

A Digitális Spartacus Asztalitenisz Klub nagyjából hat évvel ezelőtt alakult. Egy baráti kezdeményezésből indult, amelynek köszönhetően a mai napig rendszeresen tartanak edzéseket. A Digitális Erőműben működő csapattól nem áll távol a jótékonyság és a környezetvédelem. Most egy szilvafát ajánlottak fel az Ózdi Városi Óvodák Árpád Vezér Úti Tagóvodájának.

„Ez itt a nagyon sokadik ózdi önkéntes faültetési akció, ami már két héttel ezelőtt elindult Ózdon. Ez egy újabb állomás. Most itt, az Árpád Vezér Úti Óvodában ültettünk a gyerekekkel és lesz még jövő héten is egy ültetés a városközpontban. Most itt vagyunk az óvodában, elültettük ezt a csodálatos szilvafát, most gyümölcsfát ültettünk. Közben kaptam én is két ajándékot, ezeket el fogom otthon ültetni. Arra biztatunk mindenkit, hogy fát ültessenek, mert a fát a jövőnek ültetjük.” - mondta Dancsok Tamás a Digitális Spartacus tagja.

A gyerekek is kivették a részüket a munkából. Segítettek beemelni a fát a helyére, meglocsolták, majd gereblyéikkel be is temették. A feladat befejezése után egy közös dallal köszönték meg a klubnak, hogy az óvoda udvarára egy általuk nagyon kedvelt növényt hoztak. Az intézményben egyébként mindig örülnek az ilyen kezdeményezéseknek, ugyanis ebből nagyon sokat tudnak tanulni a fiatalok.

„Intézményünkben nagyon fontosnak tartjuk a környezeti nevelést, a gyerekeknek a környezettudatos szokások kialakítását. Nagyon fontosnak tartjuk az udvar gondozását. A szülőkkel sikerült a Föld Napján virágokat ültetni, szépíteni egy kicsit az udvart. Most nagyon köszönjük, hogy a civil szervezet segítségével egy fát sikerült a gyerekekkel közösen ültetni és reméljük, hogy a későbbiekben ezt ők gondozzák és vissza-vissza térnek az idő múlásával.” - nyilatkozta Kovácsné Pirka Edina az Ózdi Városi Óvodák Árpád Vezér Úti Tagóvodájának  intézményvezetője.

Az ültetés után önfeledt játék következett. A gyerekek már nagyon várták, hogy a jó idő beköszöntével többet lehessenek a szabadban. Mindenki megtalálta a számára kedves elfoglaltságot. Volt aki homokozott, biciklizett vagy éppen szaladgált és élvezte a tiszta, meleg időt.