Pózdium hatodszor
Kultúra
2020. júl. 21.

Pózdium hatodszor

Alföldi Róbert volt a póZdium hatodik vendége.

A színész hosszas tárgyalások, megbeszélések és egyeztetéseket követően látogatott el városunkba tegnap este. Ezt az állomást márciusra tervezte az Ózdi Városi Televízió, azonban elképzeléseiket, csak úgy mint sok minden mást is a veszélyhelyzet felülírta. A rendező igen megosztó egyéniségnek mondható, talán ezért is övezte akkora érdeklődés a beszélgetést.

Vámos Fruzsina és Szaka Attila, vagyis a Rémkoppantók és Vokálcicák minitársulat tagjainak produkciójával kezdődött a tegnap esti póZdium az Olvasóban. A helyi közreműködők Zuhanás című darabjukból adtak elő részletet a színpadon. Előadásuk talán a legdrámaibb pillanatokba kalauzolta el a nagyérdeműt. A koronavírus-járvány csak úgy, mint mindennapjainkat, az Ózdi Városi Televízió sikerprodukcióját is szó szerint derékba törte. Márciusra Alföldi Róbert színész, rendezőt invitálták a talkshownak helyet adó Adorján Lajos terembe. Azonban a bevezetett óvintézkedések miatt el kellett halasztani a beszélgetést. Már akkor is erre az állomásra mutatkozott a legnagyobb érdeklődés. A rendkívüli jogrend visszavonásával pedig újra nézőkkel telt meg a helyszín. A folytatás pedig meghozta a hozzá fűzött reményeket.

Alföldi Róbert rácsodálkozott a Gyári duda hangjára, és a beszélgetésből kicsit kizökkenve szót ejtett az ipari épületekhez fűződő viszonyáról. Bukovinszky Zsolt kérdezte gyermekkoráról is, a rendező pedig elmondta, hogy nem éltek túl jó körülmények között. Bár Kalocsán született, de a városhoz közel eső településeken Dunapatajon és Ordason nőtt fel. Kifejtette, hogy ha egy fővárosi értelmiségi családba születik, valószínűleg nem így alakult volna az élete, ugyanis azok az impulzusok, amelyek ott érték őt, igencsak megerősítették hitében és hozzásegítették ahhoz, hogy elképzeléseit bármi áron is, de megvalósítsa.

„Igen, valóban nem tudtam, hogy miért az érdekelt, ami érdekelt. Honnan tudtam azt három évesen, hogy én színész leszek? Bocsánat, ez egy nagyképű mondat, de most körülbelül azt az életet élem, amit 3-4 évesen a disznóól mellett elképzeltem magamnak. Illetve valamiért tudtam, hogy ezt az életet fogom élni. Ez szerencse, sors, kicsit benne vagyok én is. De tényleg az történt. Ettől vagyok aránylag egyben” - mondta Alföldi Róbert, színész, rendező.

Alföldi Róbert a jelenlegi politikai helyzettel kapcsolatban sem rejtette véka alá véleményét. Nyíltan és őszintén beszélt az ezzel kapcsolatos meglátásairól. Néha cinikusan, egyes esetekben csapongva, bizonyos dolgokkal kapcsolatban pedig igen nyersen fogalmazott. A kérdésekre adott reakciói, megnyilvánulásai osztatlan sikert arattak a nézők körében. A beszélgetést televíziónk várhatóan szeptemberben tűzi műsorára. A pódiumbeszélgetés-sorozat a tervek szerint szintén szeptemberben folytatódik, akkor Esztergályos Cecília Kossuth-díjas színésznő lesz a vendég, októberben pedig Oláh Ibolya, énekesnő látogat el Ózdra.