Kirobbanó energiával kötötte le a nézők figyelmét – Csonka András volt a PóZdium vendége
Kultúra
2024. ápr. 9.

Kirobbanó energiával kötötte le a nézők figyelmét – Csonka András volt a PóZdium vendége

A Família Kft. hozta meg számára a népszerűséget. Az ország Picije lett, azóta is szabadúszó. Csonka András volt a PóZdium vendége. A beszélgetés mellett számos jól ismert dal is felcsendült.

Tegnap este fél hat előtt újra megteltek a széksorok az ÓMÉK-Olvasó Adorján Lajos termében. A televíziós talkshow meghívott vendége egy olyan közéleti személyiség volt, aki fodrász is lehetett volna, de a színészmesterséget választotta.

Csonka András prózai osztályban végzett, mégis sok zenés produkció kötődik hozzá. A Família Kft. hozta meg számára a népszerűséget és az első nagy sikert. Az ország Picije lett. Lorán Lenkével való kapcsolata igen egyedi, ő alakította a nagymamáját a Família Kft.-ben. Közös londoni útjuk is tartogatott meglepetéseket, ugyanis megállt alattuk a mozgólépcső. A szállodában pedig kiderült, hogy egy nagyon kis szobát kaptak ketten, amelyet megpróbáltak elcserélni.

Bár a népszerű magyar televíziós filmsorozat már 25 éve véget ért, ők két-három havonta összejönnek. Nem szeretné elengedni azt, ami számára oly sokat adott.

„Ez egy nagyon nagy dolog, ezek a dolgok még nyomot hagytak. Ezek a nyomok hiányoznak az életünkből. Még volt súlya a dolgoknak. A színháznak is volt súlya, volt presztízse, volt tekintélye a színészeknek. Bejött egy terembe Dajka Margit, ott megállt az élet. Ma elolvadnak, elbagatellizálódnak a dolgok és ez engem baromira idegesít” - mondta Csonka András, színész, énekes, műsorvezető.

Szóba került a színész szakma kettőssége. Az alázatról és tiszteletről is megfogalmazta gondolatait. Legendás főzőtudománya vicces helyzeteket eredményezett. Több ilyen műsorban is megmutatta felkészültségét. A bekapcsolt rezsóra helyezett tányérja felrobbant a tálalás vége előtt két perccel, és a választott alapanyagok is hagytak maguk után kívánni valót.

Édesapja is színész volt, Csonka Endre, akinek betegsége igen megviselte. Édesanyja haláláról nehéz szívvel beszélt. Barátai, kollégái nagyon sokat segítettek neki a gyász feldolgozásában. Keleti Andreával a Szombat Esti Láz is pont jókor jött az életébe. A táncospár pedig akkor mindent vitt. A népszerű televíziós személyiség a nézők kérdéseire is szívesen válaszolt, és egy minikoncerttel is megörvendeztette a nagyérdeműt. Őszinte megnyilvánulásai, humoros beszólásai nagy sikert arattak a jelenlévők körében.

„Fantasztikusan éreztem magam, szerintem ez megint a végletekről szólt, mert érintettünk nagyon vidám dolgokat is. Rengeteget nevettünk, szórakoztunk, a dalok is fantasztikusak voltak, viszont átmentünk egy kicsit lélektani, kicsit szomorkásabb hangulatba is, de a vidámság az egész estét átitatta” - nyilatkozta Keresztes-Nagy Dorina.

Csonka András olyan dalokat adott elő a Pózdium színpadán, amelyek számára igen fontosak, végül a vendégeket is bevonta a produkcióba.